Çorum Merkez Değerler Ortaokulu öğrencilerinden Bora Yetkin ve Muhammed Osman Odabaş, 2015-2016 eğitim-öğretim yılı Kasım döneminde yapılan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı'nda (TEOG) Türkiye birincisi oldular.
6 dersten sorumlu oldukları 120 sorulu sınavda, soruların tamamını doğru işaretleyerek büyük bir başarıya imza atan öğrenciler, okullarında düzenlenen törenle ödüllendirildi.
Öğrenci velileri ve okulun öğretmenlerinin katılımıyla gerçekleştirilen törende; Değerler Ortaokulu 8/C sınıfı öğrencisi Bora Yetkin ile 8/D sınıfı öğrencilerinden Muhammed Osman Odabaş'a plaket ve altın ödülü verildi.
Törende konuşan Okul Müdürü Muharrem Özkan, TEOG sınavında Değerler Ortaokulu'nun Türkiye ortalamasının üzerinde büyük bir başarı yakaladığını ifade ederek, bu başarıya imza atan öğrencilerini kutladı.
Gerek SBS, gerekse TEOG sınavlarında son 5 yılın en zor sınavını geride bıraktıklarını belirten Özkan, "Öğrencilerimiz 2015 yılı Kasım dönemi TEOG sınavında sadece bireysel başarıda değil, okulumuzda yapılan TEOG sınavında da Çorum'un gururu oldular. Başarıda emeği geçen öğrencilerimize, ailelerine ve okulumuzun öğretmenlerine teşekkür ediyor ve tüm öğrencilerimizin başarılarının devamını diliyorum" dedi.
Okul Müdürü Muharrem Özkan daha sonra Bora Yetkin'in babası Mesut Yetkin ve Muhammed Osman Odabaş'ın babası Sinan Odabaş ile birlikte başarılı öğrencilere ödüllerini takdim etti.
Çocuklarının TEOG sınavında yakalamış oldukları başarıdan dolayı çok mutlu olduklarını ifade eden baba Mesut Yetkin ile Sinan Odabaş da, okul yönetimine ve öğretmenlerine teşekkürlerini ilettiler.



(Elif Suar TURALI)
Editör: TE Bilisim