Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) kapsamında 23-24 Kasım 2016 tarihlerinde yapılan 1. dönem merkezi ortak sınav sonuçları açıklandı.

Milli Eğitim Bakanlığı, 1 milyon 190 bin 826 öğrencinin ter döktüğü TEOG birinci dönem merkezi ortak sınavlarının sonuçlarının açıklandığını bildirdi. Sonuçlar e-okul veli bilgilendirme sistemi üzerinden öğrenilebilecek.

TEOG’un ilk ayağı olan birinci dönem ortak sınavları 23- 24 Kasım'da yapıldı. 8’nci sınıflar TEOG ilk oturumunda ilk gün Türkçe, matematik ile din kültürü ve ahlak bilgisi, ikinci oturumda ise Fen Bilgisi, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Yabancı Dil sınavlarına girdi. Uzun süredir sınavdan alacakları puanı merak eden öğrenciler sonuçlara itiraz edebilecek.

İtirazlarla ilgili yapılması gerekenleri listeleyen Milli Eğitim Bakanlığı, en geç 5 gün içinde elektronik ortamdan itirazın yapılabileceğini açıkladı. İtirazla ilgili incelemenin başlatılması ise T.C. Ziraat Bankası, Vakıflar Bankası ve Halk Bankası şubelerine “Kurumsal Tahsilat Programı” adıyla 20 TL’nin yatırılmasıyla başlayacak.

(İHA)

Editör: TE Bilisim