Kale Mahallesi’ndeki ünlü “Aşıklar Tepesi”, Belediye tarafından “Şehitler Parkı” olarak düzenlenmişti.
Bu parkın içindeki sosyal tesis ise, “Aşıklar Tepesi Aile Çay Bahçesi” adını taşıyor.
Gerek park, gerekse içindeki çay bahçesi, huzur ve sükûnetin hakim olduğu, insanların kafa dinleyebildikleri, temiz hava teneffüs edip, Çorum manzarasına karşı sevdikleriyle, dostlarıyla güzel anları paylaşabildikleri bir mekân haline geldi.
“ŞİMDİLİK DAHA İYİSİ YOK “
Aşıklar Tepesi Aile Çay Bahçesi İşletmecisi Vahap Akyol, merkezi bir noktada bulunan çay bahçesinin Çorum’a hakim bir tepede yer aldığını ve görüntünün insanlara huzur verdiğini dile getirdi.
Park alanında 24 saat güvenlik bulunduğunu, 3 spor alanı, futbol ve basketbol sahası ile birlikte yürüyüş yolları, çocuk oyun alanları ile Aşıklar Tepesi’nin yenisi yapılana kadar Çorum’un en iyi park alanı olduğunu belirten Akyol, park alanında 3 adet konteyner tipi tuvalet bulunduğunu ancak belediyenin yakın zamanda park alanına uygun büyük bir tuvalet yapacağını da söyledi.
“PİKNİK YAPANLAR KİRLETSE DE SABAH TEMİZLENİYOR”
En iyi temizliğin kirletmemek olduğunu belirten Vahap Akyol, piknik için ya da dinlenmek için akşam saatlerinde kameriyelere gelen vatandaşların bu alanları pis bırakabildiğini, ancak sabah gelen belediye temizlik ekiplerinin park alanını temizleyerek etrafta çöp bırakmadığını kaydetti.
Çay bahçesinin bulunduğu alanın sığınmacılar tarafından kullanıldığı yönünde iddialar bulunduğunu da ifade eden Akyol, sığınmacıların da aileleri ile birlikte geldiğini ve kimseye rahatsızlık vermediklerini ifade etti.
MANZARAYA KARŞI YORGUNLUK ATMAK İÇİN…
Aşıklar Tepesi Çay Bahçesi’ne gelenlerin semaver, Osmanlı ocağı gibi hizmetlerden yararlanabildiğini anlatan Akyol ayrıca, mutfak hizmetinin de çeşitli olduğunu ızgara ürünlerinin yanı sıra isteyene tost ta verebildiklerini söyledi. Akyol, “Bulunduğumuz yer, genellikle emeklilerin veya memurların ikamet ettiği bir bölge. Bu nedenle fiyatlarımız da bunların yararlanabilmesi için çok uygun. Temiz hava ve manzaraya karşı yorgunluk atmak isteyen Çorumluları çay bahçemize bekliyoruz” dedi.



(Erkan BAYATLI)
Editör: TE Bilisim