Ülkemizde ve dünyada çevre korumaya yönelik tedbirlerin alınmasının zaruret hâline geldiğini vurgulayan Aras, “Temiz bir çevre, güvenli bir gelecek demektir.” dedi.

MHP İl Başkanı Aras açıklamasında şu görüşleri paylaştı:

“Birleşmiş Milletler Çevre Konferansı kararıyla kabul edilmiş olan 5 Haziran Dünya Çevre Günü, 1972 yılından beri kutlanmaktadır. Haziran ayının ikinci haftası ise ‘Çevre Koruma Haftası’ olarak kutlanmaktadır.

Bilindiği gibi çevre, insanlık ve tüm canlılar için büyük öneme sahiptir. Dünyamızda yaşanan hızlı nüfus artışları, sanayi atıkları, denizlerin kirlenmesi, petrol ve ilaç atıkları ile plastik ürünler çevre kirlenmesine sebep olan en önemli faktörlerdir. Her ne kadar teknoloji sahibiyiz diye övünsek de olsak da, biz insanlar doğa kurallarının esiriyiz. Dünyamızın da bir gün kaynaklarının tümünün tüketileceği aşikârdır. Bu nedenle kirletici faaliyetler kontrol edilmeli ve kaynaklar akılcı kullanılmalıdır.

Çağımızda ülkemizde ve dünyada çevre korumacılıkla ilgili temel hedef ve ilkelerin geliştirilmesi ve işbirliği içerisinde uygulanmasına yönelik tedbirlerin alınması zaruret haline gelmiştir. İnsanın ve canlıların yaşamlarını sürdürebilmeleri için havaya, suya ve gıdaya ihtiyacı vardır. Dünyanın neresinde yaşarsak yaşayalım, nerede olursak olalım havanın, suyun, toprağın, çevrenin kirlenmemesi için çabalamalıyız.

Çevremizin kirletilmemesi için doğal kaynaklarımızı bilinçli kullanmayı, doğayla uyumlu yaşamayı öğrenmeli ve öğretmeliyiz. Çevreye karşı duyarlı olmak ve korumak her hangi bir kurum veya kuruluşun değil tüm insanlığın ortak sorumluluğu olmalıdır.

Atalarımızın ve insanlığın ortak mirası olan tabiatı hoyratça kullanmayalım. Soluduğumuz havanın, içtiğimiz ve kullandığımız suların kıymetini bilelim. Gelecek nesillere temiz, sağlıklı ve yaşanabilir bir dünya bırakmaya gayret gösterelim. Doğayı, tabiatı, ormanlarımızı, denizlerimizi, göllerimizi ve yeşil alanlarımızı koruyalım. Yeşil alanları ve ormanlarımızı alabildiğince çoğaltalım. Kaynaklarımızı korumak, geliştirerek gelecek kuşaklara aktarmak ortak bir zorunluluktur. Çünkü gelecek nesillere bırakacak başka dünya yok. Unutmayalım ki, temiz bir çevre için gencinden yaşlısına hepimiz bir şeyler yapabiliriz.

Kirletilen çevre yok edilen insanlık demektir. Temiz bir çevrede, sağlıklı bir yaşam, güvenli bir gelecek demektir. Dünya Çevre Günü ve Çevre Koruma Haftası kutlu olsun. Milletimizin tabiata olan sevgisinin ve duyarlılığının artırmasına vesile olsun.”

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim