TEMAD Çorum İl Başkanı Ertan Karabıyık, darbeyi başarısızlığa uğratan en önemli olayın Özel Kuvvetler Komutanı emir Astsubayı Ömer Halis Demir’in Özel Kuvvetler Komutanlığı’nı işgale gelen darbeci General Semih Terzi’yi teşebbüs esnasında alnından vurarak öldürmesi olduğunu ifade etti.
Özel Kuvvetler Komutanı emir Astsubayı Ömer Halis Demir’in darbecilerce şehit edildiğini belirten Karabıyık, “Darbenin seyrini değiştiren bu kahraman Astsubay, darbeci generali öldürmeseydi ne olurdu? bunu kamu oyununun dikkatine sunuyoruz” ifadesini kullandı.
Ertan Karabıyık açıklamasında şöyle dedi:
“15 Temmuz Cuma günü Türkiye Cumhuriyeti Anayasal düzenine yönelik TSK, Emniyet, yargı, akademik ve idari yapının içindeki cuntacı ve fettullahcı vatan hainlerinin teşebbüs ettiği darbe girişimini şiddetle kınıyor ve Anayasal düzene, demokrasiye saygılı Silahlı Kuvvetler ve Emniyet mensuplarınca ayrıca sağduyulu halkımızın katkılarıyla darbenin önlenmiş olmasını memnuniyetle karşılıyoruz.
Teşebbüste bulunan vatan hainleri öncelikle Türk Silahlı Kuvvetleri içindeki karşı koyma ile deşifre olmuşlardır.
Özel Kuvvetler Komutanlığını işgale gelen darbeci General Semih Terzi’yi teşebbüs esnasında alnından vurarak öldüren Özel Kuvvetler Komutanı emir Astsubayı Ömer Halis Demir yine darbecilerce Şehit edilmiştir. Darbenin seyrini değiştiren bu Kahraman Astsubay darbeci generali öldürmeseydi ne olurdu; bunu kamu oyununun dikkatine sunuyoruz.
Darbenin seyrini değiştiren Kahraman Şehit Astsubay Ömer Halis Demir ve tüm demokrasi şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz.”
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim