Mecitözü’nde yaşayan emekli H.A’ya her zamanki taktiklerini kullanarak ulaşan telefon dolandırıcıları, “Ben komiser Orhan, bey amca senin adına iki araç kiralanmış, kiralanan araçlardan birisi bombalı eylemde kullanılacakmış, biz araçları bulduk. Seni bu olaydan aklamak için acil Y.B., adına sana vereceğimiz hesap numarasına 10 bin lira yatırman gerekiyor. Yatırmazsan sen hapse gireceksin” diyerek bilgi verdi. Korkuya kapılan yaşlı adam dolandırıcıların verdiği hesaba istenen parayı yatırdı. Bir daha da kendisini arayıp soran olmadı.

DOLANDIRILDIĞINI ANLADI

Dolandırıldığını anlayan H.A., para yatırdığı hesap numarasını delil olarak sunarak kişilerden şikayetçi oldu. Cumhuriyet savcılığı tarafından başlatılan tahkikat sonrası dosya 1. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi.

“ZARARIMIN GİDERİLMESİNİ İSTİYORUM”

Polisin uzun uğraşlar sonucu tespit ettiği kişiler hakkında "Nitelikli dolandırıcılık" suçundan 7 yıla kadar hapis istemiyle ağır ceza mahkemesine dava açıldı.

Dün görülen davaya dolandırılan H.A. ile avukatı katıldı. H.A., dolandırıcılardan şikayetçi olduğunu ve zararının giderilmesini istedi. Mahkeme heyeti eksiklerin giderilmesi için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

(Yusuf ÇINAR)

Editör: TE Bilisim