Bu kapsamda 8 bin metrelik bir alanın tel örgüyle çevrilip esnafların kullanımına hazır hale getirildiğini söyleyen Oto Tamirciler Esnaf Odası Başkanı Necmettin Uzun, yeni alanda yapılan çalışmaları ise Çorum Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanı Hıdır Balaban’la birlikte incelerken, çalışmalar hakkında da Metal Tel Örgü Sahibi Adem Körpeş’den bilgi aldı.
Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’nün esnaf için odalarına tahsis ettiği alanda çalışmalara devam ettiklerini belirten Oda Başkanı Uzun, “Tel örgü çalışması yaptığımız tüm alanların alt yapısı Başkanımız Külcü’nün desteğiyle Çorum Belediyesi tarafından yapılmıştır. Biz de kiraya verdiğimiz kişilerden kira bedeli karşılığında aldığımız parayla bu alanların tel örgüsünü yaptırmaktayız. Tel örgü işlemi Metal Tel Örgü tarafından toplamda 8 bin metre civarında tel örgü kullanılarak yapılmıştır. Şu anda çalışmaların devam ettiği bu alanda 22 esnafımızın kullanabileceği bir kullanım alanımız mevcuttur. Bu alanı özellikle Belediye Başkanımız Muzaffer Külcü’nün de belirttiği gibi ağırlıklı olarak karoserciler, damperciler ve araç hurdacıları kullanacaktır. Esnafımız için elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Bu alanın çevre düzenlemeleri de gerçekleşiyor ve yol düzenlemesiyle birlikte 17. Cadde pırıl pırıl olacak” dedi.
ESNAFA HURDA MALZEMELERİ İÇİN
15 KASIM’A KADAR SÜRE TANINDI
Sanayi içerisindeki ve yol kenarındaki hurda, karoser, damper ve terk edilmiş araçların en geç 15 Kasım’a kadar kaldırılacağını, araçları kaldırmayanlar hakkında yasal işlem yapılacağını belirten Necmettin Uzun, “Tel örgü çekildikten sonra ana yollardaki ve ara yollardaki hurda araç ve damperlerin her kime ait olursa olsun ivedilikle kaldırılması gerekiyor. Çünkü buralar ana caddeler. Çorum’u Ankara Yolu’na bağlayan yollar olduğu için burada herhangi bir kazaya sebebiyet vermeme adına buradaki hurda sahipleri hurdalarını kaldırmazlarsa biz kaldıracağız. Sanayimizdeki bu görüntü kirliliğini yok etmemiz gerekiyor. Bu konuda kesin kararlıyız. Esnafımıza oda olarak, kooperatif olarak özellikle söylüyoruz. Bu hurda araçları, damperleri ve karoserleri kaldırsınlar. Yapılan yeni güvenli alanlardan yer kiralayabilirler” diye konuştu.
SANAYİ SİTESİ’NDEKİ ‘KÜÇÜK’ İBARESİ KALDIRILDI
Küçük Sanayi Sitesi olarak bilinen sanayinin ismi ile ilgili yazışmaların tamamlandığını ve sanayinin başındaki ‘küçük’ ibaresinin kaldırıldığını belirten Çorum Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanı Hıdır Balaban ise, “Biz yazışmaları yaptık. Gerekli mercilere başvurduk sanayimizin isminden ‘küçük’ ibaresi kaldırılmıştır. Esnafımız bundan sonra Çorum Sanayi Sitesi olarak adreslerini kullanabilirler” şeklinde konuştu.
Metal Tel Örgü Sahibi Adem Körpeş de, tel örgü çekiminde firmalarını tercih ettiği için Oto Tamirciler Esnaf Odası Başkanı Necmettin Uzun’a ayrıca teşekkür etti.  



(Haber Merkezi)
 
Editör: TE Bilisim