Hitit Üniversitesi’nin 10. Kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında İlim Yayma Cemiyeti Çorum Şubesi işbirliğinde düzenlenen “Şairler Sultanı Necip Fazıl” konulu konferans büyük ilgi gördü.
Necip Fazıl Kısakürek’in yanında yetişen ünlü eğitimci-yazar Vehbi Vakkasoğlu’nun katılımıyla Hitit Üniversitesi Rektörlük Konferans Salonu’nda düzenlenen “Şairler Sultanı Necip Fazıl” konulu konferansı Rektör Prof. Dr. Reha Metin Alkan, İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nurcan Baykam, İYC Şube Başkanı Av. Mehmet Karadağ, akademik ve idari personel ile çok sayıda öğrenci ilgiyle izledi.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan etkinlikte Necip Fazıl’ın kendi sesinden “Sakarya Türküsü” adlı şiir dinletisi duygulandırdı.
Üstad Necip Fazıl’ın yanında yetişmiş olan Vehbi Vakkasoğlu’nu ağırlamaktan büyük onur duyduklarını söyleyen İYC Başkanı Karadağ, emeği geçenlere ve katılımcılara teşekkür etti. Konunun Necip Fazıl olduğunda insanın tedirginlik duyduğunu belirten Rektör Alkan ise Üstad’ın inanç dünyasını, fikirlerini yeniden hatırlamak adına çok önemli bir etkinlik yaptıklarına inandığını, Necip Fazıl’ın hem doğum hem de ölümünün Mayıs ayında gerçekleştiğini ve bu nedenle bu konferansın da çok anlamlı olduğunu açıkladı. Üstad’ın canlı tanıkları hala yaşarken yeni Necip Fazıl’ların ortaya çıkması için uğraşılması gerektiğini de dile getiren Alkan emeği geçenlere teşekkür etti.
Çorum’da bir kez daha bulunmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek sözlerine başlayan Vehbi Vakkasoğlu ise Necip Fazıl’ın kişiliği, özellikleri, şiirleri, anıları ve gözlemlerinin ışığında bilinmeyen yönlerini ele alan bir sohbet gerçekleştirdi. Konuşmasında “Necip Fazıl’ın hayatı derstir. Necip Fazıl deyince ilk olarak akla şiir adamı ve üslupkâr adam gelir. Necip Fazıl iman, aşk ve dava adamıydı. Allah ve resul aşkını ben ondan öğrendim” diyen Vakkasoğlu, anılarını da anlattı.
Necip Fazıl’ın İslâm’ın izzetini savunan medeni cesaret ve umut dersi veren kişiliğiyle herkese büyük mesajlar verdiğini, dostluğa ve fıkıh kaidesine büyük önem verdiğini ve gençlere büyük görevler düştüğünü anlatan Vakkasoğlu, “Üstad’ın yıllar öncesinden öngördüğü ‘Batıdan bizlere öyle oyuncaklar verecekler ki gönül ve şefkat kalmayacak’ şeklindeki düşüncesinin günümüz çağında vuku bulduğunu görüyorum. Bu bağlamda teknoloji ve sosyal paylaşım mecralarını hayırlı işlerde gerektiği kadar kullanın. Kimlik, kişilik ve medeni cesareti olan insanlardan olun. Necip Fazıl, gençlere ümit bağlıyordu. Üstadın müjdesi ve ümidi eksik çıkmasın” diye konuştu.
Konferans Eğitimci-Yazar Vehbi Vakkasoğlu’na hediye verilmesiyle son buldu.



(Volkan SINAYUÇ)
Editör: TE Bilisim