TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu üyesi, AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan ile AK Parti Çorum Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık'ı ziyaret etti.
Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan'ın da hazır bulunduğu ziyarette Çorum Milletvekilleri; Çorum Teknoloji Geliştirme Bölgesi (TGB)-Teknokent A.Ş.'ye ek kaynak talebinde bulundu.
Rekabet gücü ve katma değeri yüksek, yenilikçi ürünler üretebilmek adına girişimlerde bulunan üniversitelere her zaman destek olduklarını ve destek olmaya da devam edeceklerini belirten Bakan Işık, bu kapsamda Çorum Teknokent A.Ş.'ye 1 milyon 100 bin TL ek ödenek aktarılacağını müjdeledi.
Teknokent'in Çorum'un son yıllardaki en önemli ve prestijli projelerinden biri olduğunu söyleyen Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, 2006 yılında kurulan ve bugün itibariyle 16 bin öğrencisi bulunan Hitit Üniversitesi'nin 8 fakülte, 3 enstitü, 2 yüksekokul, 7 meslek yüksekokulu, 11 araştırma ve uygulama merkezi ile beraber Çorum'un en dinamik, en büyük ve en önemli kurumlarından birisi haline geldiğini kaydetti.
AK Parti Çorum Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt da, Hitit Üniversitesi'nin tamamlanan projelerle birlikte daha da güçlendiğini, gerek eğitim birimleri, gerekse üniversite-sanayi işbirliği noktasında önem arz eden Teknokent ve HÜBTUAM binaları ile en kısa sürede hak ettiği yere ulaşacağını söyledi.
Hitit Üniversitesi Rektörü ve Teknokent A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Reha Metin Alkan ise; Teknokent’e başvuran firma sayısının artmakta olduğunu belirterek, 2023 hedefleri doğrultusunda üniversite-sanayi iş birliğini önemsediklerini ve firmaların yüksek katma değerli ve yenilikçi ürünler üretmesini, uluslararası ölçekte rekabet edebilir hale gelmesini hedeflediklerini kaydetti.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim