Ziyarete Vali Necmeddin Kılıç, TBMM İdare Amiri ve Çorum Milletvekili Salim Uslu, Garnizon Komutanı  J.Alb Fatih Üstündağ, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Av.Yaşar Anaç, Emniyet Müdürü Murat Kolcu, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Reha Metin Alkan, TSO Başkanı Çetin Başaranhıncal, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ömer Arslan ve yetkililer katıldı. Teknokent Konferans Salonu’nda sanayici ve işadamları ile bir araya gelen Bakan Özlü, Teknokent için 1 milyon 100 bin lira ek ek ödenek sözü verdi.
Amaçlarının sanayicilerin sorunlarına çare bulmak olduğunu anlatan Bakan Özlü, üretim reform paketi üzerinde 1 yıldır çalıştıklarını ve bu paketle başta OSB olmak üzere üreten insanların sıkıntılarını çözmeyi planladıklarını ifade etti. Paketteki maddelerden birinin OSB’de bulunan firmalardan emlak vergisi almamanın ya da üniversite öğrencilerinin staj yaparken sigortalarının ödenmesi ve ücret verilmesi gibi konuların bulunduğunu belirten Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, sanayi arsası üretmenin sorunlar arasında olduğunu, sanayiciye uygun parseller bulmak istediklerini dile getirdi.
Hükümet olarak Araştırma ve Geliştirme Merkezlerine çok önem verdiklerini vurgulayan Bakan Özlü, ARGE merkezlerinin sayısının Çorum’da az olduğunu ve bu durumun Çorum’a yakışmadığını söyledi.
Özellikle teknokentlerin yazılım şirketleri için bir cennet olduğunu dile getiren Bakan Özlü, konuşmasında teknokentlerin dolması gerektiğini anlattı.
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, “Sanayicilerin önündeki sorunları kaldırmak istiyoruz. Çorumlular laf üstüne laf koyan değil, taş üstüne taş koyan insanlar. Ankara’dan bakıldığında Çorum gerçekten parlayan bir yıldız” dedi.
Konuşmaların ardından Teknokentte bulunan firmaları ziyaret eden Bakan Özlü ve beraberindekiler daha sonra Organize Sanayi Sitesi’nde bulunan LSY ayakkabıyı ziyaret etti. Ziyarette protokol üyelerine LSY Ayakkabı Genel Müdür Yardımcısı Yunus Açıkgöz eşlik ederek yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi.





(Erkan BAYATLI)
 
Editör: TE Bilisim