Konuyla ilgili Oda üyelerine uyarıda bulunan Başkan Şanal, 31 Mart 2015 Salı günü mesai saati sonuna kadar süre uzatım işlemi yapılmadığı taktirde tütün mamulü veya alkollü içki satmaları mümkün olmayacağı gibi var olan ruhsatları da askıya alınarak iptal edileceğini söyledi.
Şanal, “Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu (TAPDK) satış belgesinin uzatım işlemleri 2 Ocak'ta başlayan 31 Mart 2015'te sona erecek. Bu kapsamdaki tüm esnafın TAPDK işlemlerini yapmadan ve harç yatırmadan odamıza müracaat etmeleri menfaatlerine olacak. Çünkü saat 15.30'a kadar harçlar Ziraat ATM'lerine yatırılıyor. Bankaya şube içinden ise sadece 15.30-17.30 arasında harç yatırılabiliyor. Bu da çeşitli hatalara yol açabiliyor. Yanlış yatırılan harçların geri alınması ise son derece külfetlidir. Bu açıdan esnafımızın zaman problemi olduğu için biz bu paraları toplayarak toplu bir şekilde Ziraat Bankası’na yatırıyoruz. Esnafımız bu ücreti yatırmak için saatlerce orada kuyrukta beklemek zorunda kalmayacak.
Ayrıca Torba Yasa borç yapılandırma ikinci taksiti de 31 Mart 2015 Salı günü mesai saati sonuna kadar yatırılması gerekmektedir, ödemez veya eksik öderse kanun hükümsüz hale geliyor. Bu duruma düşmemek için esnafımızın titiz davranması gerekmektedir” dedi.
Editör: TE Bilisim