Eşit ve adil olmaktan uzak kirli bir kampanya yürütüldüğünü belirten Bek, denetimsiz ve kontrolsüz gücün ömür boyu denetimsizliği getireceğini, egemenliğin milletin elinde kalması gerektiğini söyleyerek, “Tek kişinin egemenliği bir ülkenin batışıdır sonudur” dedi.

Bek, yaptığı açıklamada şunları söyledi;

“Onlar diyor ki; ahretinizi tehlikeye atmayın. Size soruyorum, aylarca, yıllarca yanılma aldanma sonucu masum insanları hücrelerde yatırıp, çoluğu çocuğu perişan olurken acaba kimin ahreti tehlikeye girdi?

Üniversite mezunları iş bulamazken sınav soruları çalınırken, birilerinin çocukları son model ciplerde, dev şirketlerle zengin olurken acaba kimin ahireti tehlikeye girdi?

Çocuklara tarikat yurtlarında tecavüz edilip, o tarikatları korumaya alanlar, kadınlarımız taciz, tecavüz, cinayete kurban giderken önlem alamayanlar acaba kimin ahireti tehlikeye girdi?

FETÖ’yü devletin içinde besleyip büyüten, PKK açılımı deyip Habur’da çadır mahkemeleri kurduranlar, güneydoğuda hendekler açılırken göz yumanlar yanlış Suriye politikasıyla onlarca yüzlerce askerimizin polisimizin şehit olmasına sebep olanlar acaba kimin ahireti tehlikeye girdi?

Kendi çocuklarına çürük raporları alıp, garibanın çocuklarına şehitlik mertebesini uygun bulanlar, acaba kimin ahireti tehlikeye girdi?

Aylardır sürdürülen referandum kapsamındaki eşitsizlik, pervasızca harcanan paralar, araçlar, bilbordlar, helikopterler, uçaklar, televizyonlar, gazeteler, örtülü ödenekler yetim hakları değil mi, acaba kimin ahireti tehlikeye girdi?

Bütün bunları 15 yıldır tek başına iktidar oldukları halde çözemeyenler şimdi tek adam çözer diyorlar. Yani bize uçurumdan atlamayı oylatıyorlar.

Biz Cumhuriyetin, Anayasanın temelleriyle oynanmasına, milli egemenliğin yok edilişine, Millet Meclisi’nin ve demokrasinin ortadan kaldırılışına “dur” diyeceğiz.

Emperyalizmin dayattığı yok olma rejimine, Suriye anayasasına, yöneticilerin değil, milletin güçlü olduğu Türkiye için “hayır” diyeceğiz.

Dünyanın hiçbir yerinde denenmemiş bir sistemle ülkemizin üzerinde kumar oynanmasına “hayır” diyeceğiz.”

“DEVLETİN ÇIKARINI DÜŞÜRENLER

5 KOMİSYON DAHA KURMAYACAKTI”

İl Genel Meclisi Üyesi Yıldız Bek, CHP İl Genel Meclis üyeleri için ‘mamaları kesildiği için yaygara kopartıyorlar’ diyen AKP İl Başkanı Karadağ’a da yanıt verdi.

Açıklamanın tamamen seviyesiz oluğunu kaydeden Bek, “Derler ya hani ‘dervişin fikri neyse zikri odur’. Kendileri mamadan başka bir şey düşünmedikleri için akıllarına direk o geliyor. Madem devletin çıkarlarını bu kadar düşünüyorlar, o zaman zorunlu dört komisyon haricinde beş komisyon daha kurmayacaklardı. Bütçe komisyonu 5 kişiden 7 kişiye çıkarılmayacaktı. Her sene yurt içi, yurt dışı gezileri düzenlenmeyecekti. Vara yoğa önerge verip komisyonlar çalışıyor gibi gösterilmeyecekti. Bütün bunlar yapılırken milletin, devletin çıkarı hiç düşünülmüyor.

Oysa biz tüm İl Genel Meclis Üyelerimizle birlikte denetimsiz ve taraflı verilecek kararların önüne geçebilmek, Çorum ve Çorumlular adına faydalı işler yapabilmek için ordayız. İklimler değişiyor ama zihniyet değişmiyor. Ortada bir mama var demek ki. Sadece biz yeriz, kimseye de yedirtmeyiz diyorlar. Bu milletin hakkı kendilerine afiyet mi ya da başka bir şey mi olsun bilemiyorum” dedi.

(Taner ŞİMŞEK)  

Editör: TE Bilisim