Pazar günü SP İl Binasında gerçekleştirilen toplantıda konuşan Merkez İlçe Başkanı Orhan Sakınmaz,  16 Nisan Referandumu öncesi kutuplaştırıcı bir siyaset izlendiğine dikkat çekerek, “Saadet Partisi olarak böylesine gerginleştirilen bir ortamın içerisinde seçim propagandası yapmamak adına meydanlara inmedik. Düşüncelerimizi gerek basın, gerekse sosyal medya aracılığı ile halkımıza duyurmaya çalıştık.” dedi.

Saadet Partisi olarak süreci başından beri yakından takip ettiklerini ve Anayasa değişikliğinin ülkenin lehine olacak şekilde sonuçlanması gayretinde olduklarını vurgulayan Orhan Sakınmaz, şu görüşleri dile getirdi:

“Biz Başkanlık Sistemi’ne karşı değiliz. En başından beri prensip itibarıyla, yönetimde istikrarı ve yargıda adaleti tesis edecek, ülkemizde huzuru sağlayacak bir Cumhurbaşkanlığı Sistemi’ne karşı olmadığımızı ifade ettik.  Aksine, Türkiye’de Başkanlık Sistemi’ne ilişkin ilk öneriyi yapan siyasal hareketin Milli Görüş olduğunu defaatle söyledik. Ancak bizim bu değişikliklerde ‘olmazsa olmaz şart’ olarak gördüğümüz bazı unsurlar var.

Kuvvetler ayrılığı ilkesi, olmazsa olmaz bir şarttır.  ‘Yasama- yürütme ve yargı’ arasındaki uyum ve denge, birinin diğeri üzerinde herhangi bir hâkimiyet ya da vesayet oluşturmasına imkân vermeyecek şekilde düzenlenmelidir.

Güçlü bir Meclis için, ‘Siyasi Partiler Kanunu’ndaki seçim barajları tamamen kaldırılmalıdır. Böylece, TBMM, toplumun bütün kesimlerinin temsil edildiği, gerçek manada, ‘Milli irade tecelligâhı’ olma özelliğini kazanacaktır. Yine güçlü bir Meclis için, TBMM’nin kanun yapma, bütçeyi onaylama, değiştirerek onaylama ve denetleme hakkı mutlaka korunmalıdır.”

Saadet Partisi Teşkilatları olarak 16 Nisan Referandumu’nda “Hayır” diyeceklerini tekrarlayan Orhan Sakınmaz, “Ülkemizin, milletimizin ve ümmetin geleceği için bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da canla başla çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Unutmayın, evin anahtarlarını bir adamın eline verirseniz anahtarlar kaybolduğunda dışarda kalırsınız.” ifadelerini kullandı.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim