Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Selma Gürkan, Türkiye’de bir darbe rejimi yaşandığını belirterek, tek adam diktatörlüğüne karşı partilerinin HDP ile seçim ittifakı yaptığını söyledi.
Bir takım ziyaret ve incelemede bulunmak üzere ilimize gelen Gürkan, parti binasında HDP milletvekili adayları Muharrem Özünel, Meliha Üşüdür ve Hasibe Beyaz ile birlikte bir basın toplantısı düzenledi.
Basın toplantısında EMEP’in HDP’yi neden desteklediğini açıklayan Gürkan, tek adam diktatörlüğüne karşı mücadele ettiklerini belirterek, “Bugün insanlar rahatlıkla tutuklanarak cezaevlerine atılabiliyor. Parlamenter sistemin üç temel mekanizması olan yargı, yürütme ve yasama askıya alınmış durumda. Erdoğan, her yerde hâkimiyetini kurduktan sonra “aldatıldık” diyerek en son askerlerle de ittifak yaptı. Diyanet, sendikalar, yargı, medya, emniyet tamamı Cumhurbaşkanı’nın emri altında.
Demokrasi ve özgürlük isteyenler bu haklarını kullanamıyor. Partimiz bu doğrultuda tek adam diktatörlüğü tespiti yaparak, Türkiye’nin demokrasiye ihtiyacının olduğunu ortaya koymuştur. Demokrasi mücadelesinin daha da güçlendirilmesi için HDP ile seçim ittifakı yaptık” dedi.
HDP’nin adaylarının mücadele dinamiklerini temsil eden adaylar olduğunu vurgulayan Gürkan emek hareketinden, çevre hareketinden, alevi hareketinden, inanç gruplarından ve Kürt hareketinden gelen birçok adaylarının bulunduğunu dile getirdi.

“ÇORUM’DA CİDDİ BİR OY PATLAMASI YAPACAĞIZ”
HDP Milletvekili Adayı Muharrem Özünel ise, 7 Haziran’da Çorum’da ciddi bir oy patlaması yaşanacağını söyledi.
HDP’nin barajı aşmasının Türkiye için olmazsa olmaz hale geldiğini kaydeden Özünel, “AKP’nin tek başına yapmak istediği ne varsa bunun önündeki tek engel şuan HDP’dir. Baraj aşılsın veya aşılmasın, demokrasi mücadelemiz devam edecektir” dedi.
Diğer milletvekili adayları Meliha Üşüdür ve Hasibe Beyaz da yaptıkları konuşmada kadın mücadelesinin önemine değinerek, AKP’den kurtuluş yolunda umudun simgesi haline gelen HDP’nin 7 Haziran’da baraj engelini aşacağını ifade ettiler.
(Taner ŞİMŞEK)
Editör: TE Bilisim