5544 Sayılı Kanun kapsamında, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca yayımlanan tebliğlerde tehlikeli ve çok tehlikeli işler sınıfında gösterilen mesleklerde, MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi alma zorunluluğu getirilmiş bulunuyor. 
Akil Kurumsal Şirketi Sahibi, Başdenetçi Yarday Gül de, 2014 yılından beri Çorum ve bölgesinde, kurumsal müşavirlik ve belgelendirme hizmeti vermekte iken, 2018’den itibaren Çalışma Bakanlığı Mesleki Yeterlilik Kurumu adına yetkilendirilmiş olarak, ulusal yeterlilik sınavları gerçekleştiriyor. 


AYSEM Mesleki Yeterlilik ve CTR Belgelendirme olarak, Çorum ve bölgesine yönelik Çalışma Bakanlığı adına sınavlarının devam ettiğini belirten Yarday Gül, bu yıl sonuna kadar belge ücretlerinin Çalışma Bakanlığı İşsizlik Fonundan karşılandığını hatırlatarak bu fırsattan yararlanılması gerektiğini ifade etti. 
AYSEM Mesleki Yeterlilik Belgelendirme ve Sınav Merkezi olarak kaynak grupları, inşaat grupları ve metal grupları, CTR Belgelendirme olarak da, makine grupları, köprülü vinç grupları, galericilik, emlakçılık ve servis şoförlüğü sınavları yapılıyor. Bu hafta sınavı devam eden kuruluşlar ise şunlar: Ekmekçioğulları, Onay Makina, İmaj Makina, Aybet Beton, Ece Group, Çorum Belediyesi.


(Advertorial)
 

Editör: TE Bilisim