Çorum’da faaliyet göstüeren ve ofisi Osmancık Caddesi’nde bulunan 3UN Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı Kurucu Ortağı Yeliz Çelebioğlu, tehlikeli madde üreten, depolayan, taşıyan tüm şirketlerin, tebliğle getirilen yükümlülüklere uymaları gerektiğini hatırlatarak, TMGD bulundurması ya da danışmanlık firmasından hizmet alması gereken firmaları şöyle sıraladı:

Boya, asit, demir-çelik, çimento, çimento öğütme, hazır beton, akaryakıt deposu olan kum eleme, taş kırma tesisleri, plastik üretim, metal, döküm, haddehane, ilaç, alçı, kimyevi madde, havai fişek, deterjan, tarım ilaçları, gübre, maya, parfüm, kolonya, kauçuk, cıva, silikon, yapı kimyasal malzemeleri vb. üreten fabrika ve tesisler.

Güvenlik danışmanı zorunluluğunun, bu ana sektörler dışında pek çok işyerini daha kapsadığını dile getiren Yeliz Çelebioğlu, “Firmaların, kimyasal maddelerle veya bu maddelerin atıklarıyla bir ilgileri varsa, yönetmelik kapsamına girip girmediklerini öğrenmek için mutlaka güvenlik danışmanından veya danışmanlık firmasından bilgi almaları gerekir. Bu uzmanların yetki ve görevleri, Bakanlığın Yönetmeliğinde açıkça belirtilmiştir.” diye konuştu.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim