MHP adayı Kenan Şahin, MHP İl Başkanı Arslan Kaynar, Merkez İlçe Başkanı Ertuğrul Onan, Çorum Ülkü Ocakları Başkanı Muhammed Yavuz Ünlü, bazı meclis üyesi adayları ile birlikte bir kafede düzenlediği basın toplantısı düzenleyerek hem projelerini açıkladı hem de son günlerde yaşanan polemiklere değindi.

Toplantıda AK Parti Milletvekili Ahmet Sami Ceylan’ın seçimi ya AK Parti ya da CHP’nin kazanacağına yönelik açıklamalarını eleştiren Belediye başkan adayı Şahin, “Mevcut iktidar yönetiminin hastalığı yeniden nüksetti. AK Parti yönetimi insanlardan tehdit ve şantajla oy istemeye başladı. 65 yaş aylığı, sosyal yardımlar kesilecek diyerek seçim çalışması yapıyorlar. Biz olmazsak CHP kazanır diyorlar” dedi.

Son olarak bir milletvekili aracılığıyla “CHP’nin mi kazanmasını istiyorsunuz?” şeklinde baskılara maruz kaldıklarını dile getiren MHP adayı Kenan Şahin, “İnsanlara projelerini ve son 16 yıldır Çorum Belediyesi’nin icraatlarını anlatmak yerine halkı tehdit ediyorlar. Biz Çorum kazansın istiyoruz. Ama artık insanların gözü açıldı. 16 yıllık sabrımızın da sonuna geldik. Bu tehditler ve şantajlar artık işe yaramayacak. 16 yıldır Çorumluların artık sabrı taştı. Neden yaptıklarınızı icraatlarınızı anlatmıyorsunuz. Neden yaptıklarını anlatmıyorsunuz. Bu söylemler AK Parti’nin işine yaramayacak. İnsanlar uyandı, gözlerini açtı, herkes neyin ne olduğunu anlamıştır. Kendi işinizle projenizle uğraşın. Siz bunları anlatmaz iseniz Çorumlular yapmadıklarınızı dillendiriyorlar. 16 yıldır iktidar sonunda kazanılamayan havaalanı, demiryolu, kaybedilen ve kapatılan sanayi tesisleri bunları tartışıyorlar. Arkadaşlarımızı bir kez daha uyarıyoruz. MHP yarışta ipi göğüsleyecektir. İnşallah Çorum halkı da teveccüh gösterirse Çorum için güzel ve hayırlı işler yapmak istiyoruz” diye konuştu.

Çorum’da da yönetimde olan mevcut iktidarın ve yöneticilerinin 16 yıldır vatandaşa Recep Tayyip Erdoğan sevgisi veya sol kazanacak korkutma söylemi dışında başka bir diyeceğinin mi kalmadığını belirterek seçim çalışmalarını da değerlendiren Şahin, “Seçimlere yaklaşık 12 gün kaldı. Geçirdiğimiz kampanya döneminde yaşadığımız olaylarla ilgili bilgilendirme yapmak istedik. Aday olarak çıktığımız günden bugüne Çorum halkının büyük bir teveccühü ile karşılaştık. Halkımıza göstermiş olduğu ilgiden dolayı teşekkür ederim. İnsanların dertlerini dinledik, gözlerinin içine baktık, ellerini sıktık, onları anlamaya çalıştık, onlar bizi tanımaya çalıştı. Halkın nabzını tutma çalışmaları yapıyoruz. Milliyetçi Hareket Partisi’ni zafere ulaştırmak için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Biz gönülleri kazandık ve seçim kazanmaya gidiyoruz.” şeklinde konuştu.

KAYNAR’DAN ŞAHİN’E ÖVGÜ

Toplantıda daha sonra söz alan İl Başkanı Arslan Kaynar ise Kenan Şahin’in Çorum’un faydasına olacak projeleri, Çorum’un faydasına olacak projeleri hayata geçireceğini vurguladı.

MHP’nin sloganının işi ehline emanet etmek olduğunu vurgulayan Kaynar, “Çorum inşallah ehline emanet olacaktır ve o ehil kişi de Kenan Şahin’dir. Vatandaşlarımızdan destek bekliyoruz. Söylenilen sözlere kulak asmasınlar” diyerek görüşlerini dile getirdi.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim