TEGV Yaz Etkinlikleri kapsamında önceki gün Çorum Öğrenim Birimi avlusunda gerçekleştirilen programda, 21 ilköğretim öğrencisi tarafından çeşitli masallardan kesitler sahnelendi.

Çok sayıda velinin ilgiyle izlediği etkinlik sonrasında TEGV Anadolu Gönüllüleri tarafından öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.

TEGV Çorum Öğrenim Birimi Sorumlusu Serpil Çetin, etkinliğe TEGV Urfa Eğitim Parkı’ndan Anadolu Gönüllüsü olarak Sevgi Erdoğan, Emel Kaya ve Kübra Kaya’nın da katıldıklarını belirterek, katkılarından ötürü kendilerine teşekkür etti.

Yaz etkinliklerinin, TEGV’in Türkiye geneline yayılmış 10 Eğitim Parkı, 38 Öğrenim Birimi ve 24 Ateşböceği Öğrenim Birimi’nde, ilköğretim çağındaki tüm çocuklara açık olduğunu dile getiren Serpil Çetin, “Bu kapsamda, ilköğretim çağındaki çocuklar için gönüllü ağabey ve ablalar eşliğinde ücretsiz olarak eğitim programı, kulüp etkinlikleri, eğlenceli bilim etkinlikleri, spor, sanat, kutu oyunları, geziler, seçmeli projeler ve serbest etkinlikler uygulanıyor. Etkinliklerde çocukların, zamanı etkin kullanma, grup çalışması, eleştirel ve yaratıcı düşünme gibi yaşam becerilerinin gelişmesine katkı sağlanırken, aynı zamanda çeşitli temalar aracılığıyla farklı kültürleri tanımaları, çevre bilinci kazanmaları, haklarını öğrenmeleri ve okuma alışkanlıklarını geliştirmeleri hedefleniyor. TEGV Çorum Öğrenim Birimi olarak ücretsiz düzenlenen yaz etkinliklerimize tüm çocuklarımızı bekliyoruz.” diye konuştu.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim