“Anadolu Yaz Gönüllüsü” projesi ile Türkiye’nin çeşitli bölgelerindeki TEGV gönüllülerinin yaz etkinlikleri, bir dönemi boyunca yaşadıkları şehrin dışında bir şehirde, ilköğretim çağındaki çocuklar için TEGV etkinlik noktasında gönüllülük yaparak deneyim kazanmalarını hedefliyor.
Bu sene yoğun ilgi gören Anadolu Yaz Gönüllüsü Projesi için, 17 etkinlik noktasından 34 proje başvurusu alındı. Gönüllü başvuruları ve projeler, tercih edilen yerler, yaratılan yerel kaynak ve gönüllü ihtiyacı ve bütçe kriterleri çerçevesinde değerlendirildi.
2016 Anadolu Yaz Gönüllüsü Projesi kapsamında; 7 farklı etkinlik noktasından 10 gönüllü Antalya, İzmir Çiğli Eğitim Parkları, Zonguldak Çaycuma Ayten Maksut Çavdar Çaycuma, Giresun Öğrenim Birimi Aysel ve Mesut Taftalı Etkinlik Merkezi, Çorum, İzmir Balçova ve Sivas Divriği Öğrenim Birimlerin’e Anadolu Yaz Gönüllüsü olarak yönlendirildi.
“Rubik Küp”, “Kukla Yapımı”, “Kuş Evi”, “Farklı Dünyalara Yolculuk”, “Değerli Gelecek”, “Hareketlenen Kâğıtlar” gibi 10 farklı projenin uygulanacağı Anadolu Yaz Gönüllüsü Projesi 3 hafta sürecek.
TEGV Çorum Öğrenim Birimi’nde 11 Temmuz-29 Temmuz tarihleri arasında uygulanması planlanan ‘Değerli Gelecek’ isimli proje, 8-12 yaş grubundaki çocuklara hitap edecek. Projenin ilk haftasında ‘farklılıklara saygı ve hoşgörü’ konuları çerçevesinde çeşitli sınıf içi etkinlikleri ve ısındırıcı grup oyunları gerçekleştirilecek.
TEGV Çorum Öğrenim birimi sorumlusu Serpil Çetin yaptığı açıklamada’ ücretsiz olan etkinliklere tüm çocukları davet ettiğini belirtti. Ayrıca Anadolu Yaz Gönüllüsü Projesinde kendilerine destek olan eğitim dostları Bizim Mekan işletmesi sahipleri Yaşar ve Gülsemin Demirkan’a da teşekkürlerini iletti.



(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim