“Çorum Gönüllü Buluşması”nda Samsun, Rize, Ankara, Kütahya, Çorum, Erzincan, Malatya, Eskişehir, Zonguldak, Bayburt, Gaziantep, Giresun, Nevşehir, Sivas ve Ordu’ da bulunan 17 TEGV noktasında hizmet veren yaklaşık 700 gönüllü bir araya geldi.

İki gün süren organizasyonun ilk günü, gönüllülerin kendi yörelerine ait gösterileri sergilediği “Hoş geldiniz” etkinliği ile başladı ve Çorum'un Boğazkale ilçesinde bulunan Hititlerin başkenti Hattuşa örenyeri gezisi ile devam etti. Hem birbirlerini yakından tanıma hem de çevreyi keşfetme imkânı bulan TEGV gönüllüleri akşam saatlerinde ise Kültürlerarası Öğrenme Gecesi’ne katıldılar.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Ömer Arslan, yaptığı işe yüreğini koymayan, emek vermeyen ve heyecan duymayan kişilerin başarıya ulaşamayacağına dikkat çekerek şunları ekledi: “Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı, kendini eğitime adayan bir kurum olarak geleceğimizin teminatı gençlerimizle önümüze yollar açan çalışmalar yapıyor. Vakfın yöneticilerine ve gönüllülerine minnettarım.”

Gönüllü Operasyonları Yöneticisi Esra Huri Bulduk ise TEGV'in 1995 yılından bu yana çocukların temel eğitimine destek olmaya çalıştığını ifade ederek, “Nitelikli Eğitim Her Çocuğun Hakkı” sloganından yola çıkarak çocukların eğitim gereksinimlerini karşılamaya çabaladıklarını, TEGV olarak 8 bin 500 gönüllünün desteği ile yılda 155 bin çocuğu nitelikli eğitim ile buluşturduklarını söyledi.

Buluşmanın ikinci günü TEGV Genel Müdürü Sait Tosyalı’nın konuşması ile başladı. Sait Tosyalı 2019 yılı hedeflerine değinirken tüm TEGV gönüllülerine teşekkür etti. Çorum Gönüllü Buluşması, coşkuları ve neşeleriyle toplantıya damga vuran gönüllülerin Geri Bildirim Atölyeleri ile devam etti ve öğle yemeğinin ardından son buldu.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim