Öğrenciler ilk olarak, Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren Gazel Makina’yı ziyaret ederek, Şirket CEO’su Cemil Gazel’den üretim süreçleri hakkında bilgi aldılar.

Cemil Gazel, temel eğitim çağındaki öğrencilerin bu tür gezi ve gözlem etkinliklerine katılmasının, öğrencilerde farklı ilgi alanları oluşturabileceğini, kavramsal öğrenme becerilerinin gelişimine katkı sağlayacağını belirterek; çocuklarımızın geleceğe hazırlanması konusunda, firma olarak bu tür katkılar sunmaya devam edeceklerini söyledi.

Öğrenciler gezi ve inceleme faaliyetlerini, Özel Elitpark Hastanesi laboratuvarlarında düzenlenen etkinliklerle sürdürdü. Laboratuvar Sorumlusu Behiye Kaya tarafından, laboratuvar ortamında yapılan işlemler hakkında bilgilendirilen öğrenciler, kullanılan alet ve makineleri inceleme, yapılan tetkik ve tahlillerle ilgili gözlemler yapma fırsatı yakaladılar.

Türk Eğitim Gönüllüleri Vakfı Çorum Öğrenim Birimi Sorumlusu Serpil Çetin, gerçekleştirilen “Fen Eğlenerek Öğren” adlı etkinlikler kapsamında, öğrencilerin laboratuvar kullanma bilgi ve becerisine sahip, fen bilimlerine karşı olumlu tutum geliştiren bireyler olmalarına katkı sağlamayı hedeflediklerini söyledi. Serpil Çetin, Gazel Makina ve Elitpark Hastanesi yetkililerine sağladıkları katkılardan dolayı da teşekkür etti.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim