Türkiye’nin eğitim alanında faaliyet gösteren en yaygın sivil toplum kuruluşu TEGV’de Mete Meleksoy’dan sonra bayrağı devralarak 1 Eylül 2017 itibarı ile göreve başlayan Tosyalı, iş dünyasının yakından tanıdığı bir yönetici.

Tarsus Amerikan Koleji ve Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği’nden mezun olan, ardından Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü’nde yüksek lisansını tamamlayan Sait Tosyalı, Koç Holding A.Ş.’de Stratejik Planlama Koordinatörlüğü ve topluluğun Tüketim, İnşaat ve Enerji grubu şirketlerinde Genel Müdürlük yaptı.

Son olarak Alman Linde Gaz A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı ve Murahhas Azası görevlerinde olan Tosyalı aynı zamanda Sağlık ve Eğitim Vakfı Mütevelli Heyeti üyesidir.

TEGV halen ülke genelinde 31 yerleşik ilde 10 Eğitim Parkı, 38 Öğrenim Birimi, 24 Ateşböceği (gezici öğrenim birimi) ile çocuklarımıza eğitim desteği hizmeti sürdürüyor. Eğitim Gönüllüleri, her yıl yaklaşık on bin gönüllüsünün yardımıyla kuruluşundan bu yana 2 buçuk milyona yakın çocuğun aydınlık geleceğine katkı sağladı. Eğitimde özgün modeli ile ulusal ve uluslararası işbirlikleri bulunan TEGV, 2007 yılında Küresel İlkeler Sözleşmesi’ni imzaladı.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim