“Sanat Sokakta, Sokakta Tiyatro” sloganıyla gerçekleştirilen etkinlikler önceki gün Hıfzı Veldet Velidedeoğlu Parkı’nda başladı.
Farklı okullardan yüzlerce öğrencinin yaklaşık 5000 resim, elişi, ebru ve desen gibi çalışmalarının yer aldığı sergi ziyaretçilerin oldukça beğenisini topladı.
Etkinliklerin ilk gününde ayrıca Yahya Kemal İlkokulu Çocuk Meclisi üyeleri tarafından, Erdal Şahin’in yazıp yönettiği “Ağacın Gözyaşları” isimli tiyatro oyunu sahnelendi.
Etkinlikler kapsamında dün de Bahçelievler İlkokulu öğrencileri tarafından, öğretmenleri Erdoğan Koçak’ın kaleme aldığı “Sorumluluk” adlı kısa tiyatro oyunu izleyicilerin beğenisine sunulurken, “Ağacın Gözyaşları” isimli çocuk oyunu da Yavuz Sultan Selim İlkokulu öğrencileri için bir kez daha sergilendi.
TEGV Çorum Öğrenim Birimi Yöneticisi Serpil Çetin, bu yıl 2750 çocuğa ulaşmayı başardıklarını belirterek, dönem sonu etkinlikleri kapsamında bugün ise “Ağacın Gözyaşları” isimli oyunun Samsun Gazi Sahnesi’nde tiyatroseverlerin beğenisine sunulacağını söyledi. Serpil Çetin, Tiyatro Şenliği ve Dönem Sonu Sergisi’ne katkı sağlayan tüm TEGV Gönüllüleri’ne teşekkür etti.



(Recep SERBES)
Editör: TE Bilisim