Van’ın Gürpınar ilçesinde bulunan Üçgen köyündeki TED Çorum Koleji’nin kardeş okulu olarak belirlenen Üçgen İlkokulu ve Ortaokulu’nda okuyan öğrencilerin temel kışlık ihtiyaçları öğretmen-öğrenci-veli işbirliği sayesinde karşılandı. “Benim Sıcak Kışım” sloganıyla başlatılan projenin koordinatörlüğünü üstlenen Rusça Öğretmeni İlknur Koçak, Üçgen İlkokulu ve Ortaokulu’ndaki öğrencilerin ihtiyaçlarının karşılanması için velilerin büyük bir katılım sağladığını dile getirdi.

Yapılan çalışmalar neticesinde kısa zamanda ve 139 öğrencinin her birinin adına hazırlanan paketlerde yer alan kaban, bot, kazak, pantolon gibi temel ihtiyaçların yanısıra bir kütüphane oluşturulabilmesi için hikâye kitapları, anasınıfı için oyuncaklar geçtiğimiz günlerde kargo ile Van’a yollanmıştı.

TED Çorum Koleji’nden yapılan açıklamada “Velilerin desteği ile yürütülen projemizle Van İli Gürpınar İlçesi Üçgen Köyü Anasınıfı-İlkokulu ve Ortaokulu'nda öğrenim gören 139 çocuğumuzun kışlık giyecekleri yerlerine ulaştı. Bu süreçte projeyi başlattığımız günden itibaren desteklerini esirgemeyen ve çocuklarımızın mutluluğunda pay sahibi olan değerli velilerimize, öğrencilerimize, öğretmen ve yöneticilerimize, bu projenin başlatılması ve yürütülmesinde emeği geçen Üçgen Ortaokulu İngilizce Öğretmeni İlkay Peker Gürbıyık başta olmak üzere yönetici ve öğretmenlere teşekkür ederiz” denildi.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim