Programda konuşan Yönetim Kurulu Başkan yardımcısı Erkan Çifçi, TED Koleji’nin 1928 yılında Başöğretmen Atatürk’ün direktifleri ile ve dönemin tüm milletvekillerinin girişimiyle kurulduğunu, ülkenin ilk sivil toplum örgütlerinden olduğunu dile getirdi. Böyle köklü bir kurumun Çorum’da hizmet etmesine vesile oldukları için de gururlu olduğunu söyleyen Çifci, ilk mezunlarını verecek olan sekizinci sınıf öğrencilerinin TEOG sınavında 120 sorudan 110 net ortalama yapmalarının ayrı bir gurur olduğunu belirtirken bu başarıda payı olan tüm çalışanlara teşekkür etti.

Daha sonra konuşan TED Çorum Koleji Lisesi Müdürü H. Hüseyin Hastaoğlu, TED ailesine yeni katıldığını ve bu mutluluğu yaşadığını, TED Kolejinin vizyon ve misyonuyla Eğitim sisteminde farklı bir yere sahip olduğunu, eğitim meşalesini daha yükseklere taşımaya çalışacaklarını, bu çalışmalarda da ekip ruhu içinde daima çalışarak ve yeni yetişen nesle Atatürk ilkeleri yanında milli ve manevi değerlerin verileceğini belirtti. Çorum TED Koleji Kurucu Müdürü Sevgin Kurtuluş, TED Kolejlerinin diğer eğitim kurumlarından çok farklı olduğunu; bilimin ışığında, Atatürk ilke inkılaplarına bağlı, gelişen dünyanın çağdaş bireylerini yetiştirmek için uğraş verdiğini, özgüveni olan gençleri topluma kazandırmayı hedeflediğini belirtti.

Programın devamında TED ailesine yeni katılan öğretmenlere TED rozetleri takılarak “Öğretmenlik Andı” okutuldu. Program “Çorum TED Koleji Marşı” ve “ Öğretmen Marşı” söylenerek bitirildi.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim