16 yaşındaki İsveçli Greta Thunberg’in başlattığı okul boykotlarını destekleyen TED Koleji öğrencileri, herkesi iklim değişikliği ile ilgili sorumluluklarını yerine getirmeye davet etti.

TED Çorum Koleji öğretmen, öğrenci ve velileri de dün 10.30-11.00 saatleri arasında “İklim Grevi” yaparak okul bahçesinde bir dizi etkinlik gerçekleştirdi.

Tüm dünyada Z kuşağının başını çektiği küresel bir harekete dönüşen “İklim İçin Okul”, “Gelecek İçin Cuma Günleri” adı altında yapılan okul grevleri, gezegeni yokoluş sürecine sürükleyen politikalara dur demeyi amaçladı. Bu kapsamda TED Çorum Koleji anaokulundan lise 11. sınıf öğrencilerine kadar hazırladıkları dövizlerle dikkatleri küresel ısınma ve iklim değişikliğine dikkat çekerek farkındalık oluşturmaya çalıştı.

“İklim Grevi” ile ilgili bilgi veren TED Çorum Koleji Lise Müdürü H. Hüseyin Hastaoğlu, emanet olan doğanın korunması ve gelecek nesle tahribatsız bırakılması için Greta Thunberg’in başlattığı grevi desteklediklerini, dünyanın 1,5°C derece daha ısınması halinde insanlığın geri dönüşü mümkün olmayan bir yıkımla yüz yüze kalacağını ifade etti. Hastaoğlu, iklim değişikliğine karşı pankart ve sloganlarıyla “dur” diyen öğrencilerine teşekkür etti.

OKUL BAHÇESİNİ AĞAÇLANDIRDI

Çorum’un gözde okullarından TED Çorum Koleji öğrencileri okul bahçesini ağaçlandırdı.

TED Çorum Koleji 11. Sınıf öğrencileri tarafından ağaç dikme faaliyeti gerçekleştirildi. Okulun girişinde bulunan boşluklara Karaçam ve Sedir ağacı diken öğrenciler bu sayede diğer öğrencilere de örnek olmaya çalıştı.

“Bir Ağaç Bin Nefes” projesi kapsamında yapılan çalışması ile hem öğrencilere doğa sevgisi bilinci aşılandı hem de çevreye olan duyarlılığın gelişmesi hedeflendi.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim