Birleşmiş Milletler tarafından kabul edilen Kanser ve Sağlık Haftası kapsamında TED Çorum Koleji’nde eğitim öğretim faaliyetlerini tüm seviyelerdeki sürdüren öğrencilerin katılımıyla okulun lise binasında kermes düzenlendi.

Öğrencilerin sağlıklı beslenme kültürü kazanmalarını sağlamak amacıyla yapılan bu etkinlikte TED Çorum Koleji Okul Aile Birliği’nin de desteğiyle stantlarda sağlıklı yiyecek ve içecekler satışa sunuldu. Etkinlikte öğrenci, öğretmen ve veliler ile tüm TED Çorum Koleji ailesinin katkılarıyla elde edilen gelir ise LÖSEV’e bağışlanarak diğer okullara da örnek olundu.

Projeyi planlayan TED Çorum Koleji Anadolu Lisesi Biyoloji Öğretmeni Ezel Çoşgun, insan vücudu için gerekli olan besin öğelerinin yeterli miktarlarda alınmasının gerekliliğini dile getirerek bu öğelerin herhangi birinin alınmadığında veya gereğinden az ya da çok alındığında, büyüme ve gelişmeni engelleyerek insan sağlığını bozulduğunun bilimsel olarak kanıtlandığına değindi.

Düzenlenen etkinlikte stantlarda meyve, sebze ve kuruyemişlerin yer almasının yanı sıra ev yapımı ürünlerin de bulunması öğrencilere sağlıklı beslenme bilincini kazandırmak ve paketli gıdalardan uzak durmalarını hatırlatmak için oldukça önemli bir fırsat oldu.

LÖSEV yöneticileri de, projeye katkı ve katılımlarından dolayı TED Çorum Koleji Okul Aile Birliği Başkanı Cevdet Kaplan, Okul Aile Birliği üyeleri, Biyoloji Öğretmeni Ezel Çoşgun, Coğrafya Öğretmeni Murat Akyol, etkinlik boyunca desteklerini esirgemeyen tüm öğrenci, öğretmen ve okul idaresine teşekkürlerini sundu.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim