Program hakkında bilgi veren Özel Eğitim Meslek Lisesi Türk Dili ve Edebiyat Öğretmeni Necla Kurt, işitme engeli bulunan öğrencilerin kısa bir sürede hazırladıkları bir program olduğunu, imkân verildiği takdirde en güzel işler yapabileceklerini belirtti. Duyma engeline dikkat çekmek amacıyla müzik klibi sesli olarak açıldı. Daha sonra ses tamamen kapatılıp müzik klibi sessiz olarak izlendi. Bu durumla ilgili öğrencilerin görüşleri alındı. İşitme engellilerin dünyası bu küçük çalışmayla ortaya serildi.

Daha sonra ev sahibi olarak konuşan TED Çorum Koleji Lise Müdürü H. Hüseyin Hastaoğlu, Özel Eğitim Meslek Lisesi öğretmen ve öğrencilerini okulda misafir etmekten dolayı mutlu olduklarını, eğitim faaliyetlerinde okulun kapısının tüm eğitim kurumlarına açık olduğunu belirtti.

Tiyatro gösterisi bölümler halinde sergilendi. Birinci bölümde sergilenen gösteride paranın her zaman önemli olmadığı, maddi kazançlardan daha önemli değerlerin olduğuna dikkat çekildi. İkinci bölümde hastaneden kaçan bir akıl hastasının maceralarına yer verildi. Programın devamında eğlenceli bir pandomin ile devam edildi. Gösteride en ilginç olan bölüm ise müzik eşliğinde iki öğrencinin oynadığı oyun havası eşliğinde yaptıkları gösteri oldu. Oynayan öğrenciler müziği duymamalarına rağmen uyumlu oynamaları, istendiği takdirde tüm engellerin aşılabileceğini ortaya serdi.

Programın sonunda her iki okulun öğrencileri birlikte eğlendiler. İki okul arasında sürekli işbirliğine gidilmesi, sosyal projelerin yapılması kararlaştırılarak misafir öğretmenler ve öğrenciler TED Çorum Kolejinden ayrıldılar.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim