Resmi olarak düzenlenen programın ilk bölümünde Çorum TED Koleji Yönetim Kurulu Başkanı M. Kenan Dalgıç, Anıtkabir özel defterine ziyaretle ilgili duygularını yazdı. Dalgıç, Mustafa kemal Atatürk’e karşı minnet ve şükran duygularını belirtirken, Atatürk’ün direktifleri ile 1928’de yakılan TED meşalesinin ve TED kolejlerinin Samsun ve Çorum şubelerini kurmak ve mensubu olmaktan büyük bir onur duyduğunu özel deftere aktardı.

Programın devamında Anıtkbir’de görevli askerler eşliğinde Çorum TED Koleji çelengi okul yönetimi, öğretmen ve öğrencilerden oluşan kortej eşliğinde Atatürk’ün mozolesine sunuldu. Çelenk sunma töreni diğer ziyaretçiler tarafından da ilgiyle izlendi.

Görevli askerler eşliğinde Atatürk’ün mozolesinden ayrılan kortej, Anıtkabir Müzesi’ne geçti. Müzede bulunan özel deftere aktarılan ziyaretle ilgili duygular Yönetim Kurulu Başkanı M. Kenan Dalgıç tarafından yüksek sesle okundu. Daha sonra törenin sona erdiği görevli askerin verdiği tekmille katılımcılara duyuruldu.

Programa Müze gezisi ile devam edildi. Müzede yer alan fotoğraflar, Atatürk’ün kullandığı eşya ve giysiler; yabancı devlet büyükleri tarafından Atatürk’e sunulan hediyeler rehberler tarafından öğrencilere anlatıldı. Yine müzede yer alan Çanakkale Savaşları Panoraması, Kurtuluş Savaşı Panoraması ve diğer bölümler öğrencilerin ilgisini çekti.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim