Sağlanan istikrarla milletin yarınlara daha güvenli ve ümitle baktığını kaydeden Nurettin Kulalı, sağlanan bu olumlu gelişmelere paralel olarak hükümetin izlediği çok yönlü dış politikalar ile birlikte Türkiye’nin, Ortadoğu ve dünyada etkin bir Ülke konumuna geldiğini dile getirdi.
Adalet ve Kalkınma Partisi iktidarlarının kararlı ve dik duruşları ile askeri vesayet dönemlerine ve dönem dönem yapılan balans ayarlarına son verildiğini belirten Kulalı, “Hükümetlerin iktidar olduğu ancak muktedir olamadığı dönemler, Adalet ve Kalkınma Partisi ile son bulmuştur.” dedi.
Meslek hayatında kazandığı bilgi ve deneyimlerimle Çorum’a en etkin şekilde hizmet edebilmek için milletvekili aday adayı olduğunu belirten Kulalı, 28 yıllık meslek hayatımın büyük bir kısmının Kamu sektöründe geçtiğini, Mühendis olarak başladığı meslek hayatında birçok basamakları aşarak bugünlere geldiğini vurguladı.
Milletvekili olması durumunda öncelikle akarsu ve baraj çevresindeki arazilerin sulu tarıma açılması için çaba sarf edeceğini belirten Kulalı, “Ülkem ve özellikle Çorum için neler yapılması gerektiğini, ihtiyaçların neler olduğunu, yapılanları-yapılmayanları çok iyi biliyorum. Çorum sanayisinin markalaşması, dışa açılması ve ihracatın artırılması için çaba göstereceğim. Enerji, özellikle de yenilenebilir enerji (güneş, rüzgar) konusunda yatırım düşünen Çorumlu yatırımcı kardeşlerime teknik destek vermeye her zaman hazır olduğumu belirtmek istiyorum. Çorum Hitit Üniversitesi’nin güçlendirilmesi ve yüksekokul olmayan ilçelerimize, yörenin özelliğine göre yüksekokul açılması için çalışacağım. İlimiz ve ilçelerimizde bulunan tarihi konak, arasta ve sokakların tarihi dokusuna uygun olarak restorasyonu, turizme kazandırılması ve gelecek kuşaklara aktarılması için çaba sarf edeceğim.
Bu projeleri uzman kişi ve kuruluşların, sivil toplum örgütleri ve kanaat önderlerinin fikir ve düşüncelerini alarak hayata geçirmeye çalışacağım.” dedi.
(Erkan BAYATLI)
Editör: TE Bilisim