24 Haziran seçimlerinde İYİ Parti Afyonkarahisar milletvekili adayı olarak seçilen Gültekin Uysal, istifa ederek yeniden Demokrat Parti’ye geçti. Uysal'ın istifasıyla Meclisteki koltuk dağılımı ve parti sayısı değişti. Meclis’te AK Parti, CHP, MHP, HDP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti ve Büyük Birlik Partisi olmak üzere 8 parti oldu.

Seçime İYİ Parti listesinden giren Uysal’ın DP’ye geçmesi ile birlikte Adalet ve Kalkınma Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi, Halkların Demokratik Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi, İYİ Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti ve Büyük Birlik Partisi olmak üzere 8 parti yer almış oldu.

GÜLTEKİN UYSAL KİMDİR?

1976 yılında Afyonkarahisar’da doğdu. Üniversite eğitimi için ABD’ye giden University of Houston’da Siyaset Bilimi alanında Lisans eğitimine başlayan Uysal Bilkent Üniversitesi Kamu Yönetimi ve Siyaset Bilimi Bölümü’nden mezun oldu. Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, Siyaset Ana Bilim Dalı’nda Yüksek Lisans eğitimine devam ediyor. 2003 yılında DYP Afyonkarahisar İl Başkanı olarak görev yapan Uysal, 6 Mayıs 2012 tarihinde yapılan Demokrat Parti 8. Olağanüstü Büyük Kongresi’nde DP Genel Başkanlığına seçilmişti.

(İHA)

Editör: TE Bilisim