TBB, Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ile Ankara temsilcisi Erdem Gül'ün tutuklanması hakkında bir açıklama yaparak, Dündar ve Gül'ün tutuklanmasıyla ilgili HSYK'ya başvuruda bulunulacağını bildirdi.
“Türkiye Barolar Birliği olarak hukuksuzlukların karşısında dimdik durmaya devam edeceğimizi bir kez daha hatırlatıyor; Gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül için derhal özgürlük talep ediyoruz” denilen açıklamada “Tutuklama bir ceza değildir. Tutuklama sadece, delillerin karartılması veya şüphelilerin-sanıkların kaçması somut tehlikesi varsa uygulanması gereken bir tedbirdir. Kamuoyunda 'MİT Tırları Soruşturması' olarak bilinen soruşturmada, şüpheli olarak adı geçen gazetecilerin şu ana kadar kaçmamış olmaları ve kamuoyunun daima önünde yer almaları, kaçma-saklanma somut ihtimalinin bulunmadığının ispatıdır” denildi.
Bu tutuklamanın demokrasiye ağır zarar verdiği belirtilen açıklamanın ardından TBB Can Dündar ve Erdem Gül'ün tutuklanması ile ilgili olarak, İstanbul 7. Sulh Ceza Hakimliği görevinde bulunan Hakim İsmail Yavuz ile İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği görevini yürüten İrfan Fidan hakkında adli ve idari soruşturma başlatılması talebiyle HSYK'ya başvurdu.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim