Kuruluş yıl dönümüne ilişkin mesaj yayınlayan Çorum Barosu Yönetim Kurulu Başkanı Altan Akpınar, “Gücünü, saygın geçmişi yanında, ilkeli mücadelesi ve sağlam kurumsal yapısından alan Türkiye Barolar Birliği, kurulduğu 1969 yılından bu yana, 46 yıldır, barolarımız ve meslektaşlarımızla birlikte hak ve özgürlüklerin koruyucusu, hukuk devleti mücadelesinin öncüsü ve savunucusu olmuştur.
Savunmanın kendini savunmak zorunda bırakıldığı, hukuk devleti ilkelerinden giderek uzaklaşıldığı bir ortamda, avukatlar, barolar ve Türkiye Barolar Birliği olarak üstlendiğimiz görev ve sorumluluğun bilincindeyiz. Mesleğimizin yaşamsal boyuta ulaşmış sorunlarının çözümü için gerekli yasal düzenlemelerin yapılmasında destek görmeyip engellerle karşılasak da; adaletin sağlanmasında, mesleğimizin gelişimini ve sürdürebilirliğini güvence altına almak ve ortak sorunlara çözümler üretme görevlerimizi yerine getiriyoruz” dedi.
Toplumun Türkiye Barolar Birliği’nden beklentisinin çok yüksek olduğunu, bu takdir ve güveni kazanmış olmaktan da gurur duyduklarını belirten Akpınar, açıklamasında şunları dile getirdi:
“Bu beklentiyi karşılayabilmek için sorun yaşanan her yerde; adliyelerden duruşma salonlarına, cezaevlerinden madenlere kadar haksızlığa uğrayanların yanında olmaya çalışıyoruz. Uyuşturucu ile mücadelede, çevre hakkının korunmasında insani ve hukuki desteklerimizle sosyal sorumluluklarımızı yerine getiriyoruz. Daha fazla özgürlük, herkes için adalet ve daha iyi bir gelecek özlemlerimizin herkesin benimsediği toplumsal bir hedef haline getirilmesine kararlılıkla çalışıyoruz.
Son günlerde ulusal güvenliğimize yönelik hain saldırılarda şehit olan askerlerimizi ve güvenlik görevlilerimizi bir kez daha saygı ile anıyor, kendilerine rahmet, yaralananlara şifalar diliyoruz. Bütün bu yaşananların temelinde demokrasimizin eksiklerinin giderilememesinin yattığını, erkler ayrımını ve gerçek hukuk devletini işlevli kılmamız gerektiğini ısrarla ve yeniden belirtiyoruz.
Türkiye Barolar Birliği ve Çorum Barosu olarak barolarımız ve tüm meslektaşlarımızla Birliğimizin kuruluşunun 46’ıncı yılını kutlarken; büyük Atatürk’ün gösterdiği çağdaş uygarlığın ışıklı yolunda kararlılıkla yürüyeceğimizi yüce Milletimize bir kez daha saygıyla duyuruyor, başta kurucularımız olmak üzere mesleğimize emeği geçen ve sonsuzluğa göçen tüm meslektaşlarımızı rahmetle anıyor, hayatta olanlara esenlikler diliyoruz.”
(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim