Tayvanlı Misyon Temsilcisi Yaser Tai-hsiang Cheng, önceki gün bir araya geldiği AKP Çorum Milletvekili Salim Uslu ve Elazığ Milletvekili Sermin Balık’la öğle yemeğinde bir araya geldi.
31 Mart 2015 tarihi itibarıyla İstanbul - Tayvan arasında direkt uçak seferlerinin başlayacağını anımsatan Cheng, Tayvan’da Mayıs, Haziran ve Temmuz aylarında yapılacak olan tarım seminerlerine Türk ziraatçılarını davet ederek, ekonomik işbirliğine hazır olduklarını söyledi.
Yaser Tai-hsiang Cheng ayrıca Hitit Üniversitesi ile Tayvan’daki üniversiteler arasında öğrenci değişim programları yapmak istediklerini belirterek, bu konuda Uslu’dan destek istedi.
Milletvekili Salim Uslu ise Çorum hakkında bilgi verdiği Tayvan Ekonomik ve Kültürel Misyon Temsilcisi Yaser Tai-hsiang Cheng’i ekonomik ve ticari işbirliği yapmak için Çorum’a davet etti.
Öte yandan Salim Uslu’nun Cheng’den aldığı davet mektubuyla ilgili Çorum Ziraat Odası Başkanı Mehmet Sayan’ı bilgilendirerek, özellikle pirinç üretimi ile ilgili yapılacak olan çalıştaya Çorumlu üreticilerin ve ziraat odaları uzmanlarının katılmalarını istediği öğrenildi.
Editör: TE Bilisim