Olay yaklaşık 15 gün önce Çorum'un İskilip İlçesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, Yücel Bolatçı, 500 adet canlı tavuğu satmak için ilçe pazarına gitti. Bu sırada pazara gelen İlçe Tarım Müdürlüğü'nde görevli veterinerler, canlı tavuk satışının yasak olduğunu söyleyerek tavuklara el koydu. Yücel Bolatçı, tavuklarının itlaf edildiğini iddia ederek Cumhuriyet Savcılığına su duyurusunda bulundu. Bolatçı, “Olay günü tavuklarımı satmak için İskilip pazarına geldim. Aracımda 520 adet tavuk bulunmaktaydı. İskilip pazarına İlçe Tarım Müdürlüğü'nden gelen şüpheliler tavuk satmanın yasak olduğunu söyleyerek beni pazardan çıkarıp, tavuklarıma el koydular. Bana tavukları ya kesmemi, ya da kuş gribi şüphesiyle imha edeceklerini söylediler. Tüm yalvarmalarıma rağmen tavukları tarafıma teslim etmeyerek, açtıkları bir çukura doldurup, üstünden kepçeyle geçmek zoruyla hepsini öldürdüler” dedi.
Konuyla ilgili açıklama yapan Avukat Rıdvan Çam, tavukların canlı şekilde toprağa gömerek öldürülmesinin hayvan haklarına büyük bir darbe olduğunu söyledi. Çam “Olayla ilgili hukuki işlemler başlatıldı. Hayvanlara zarar veren, tavukları vahşice katleden bu insanların cezalandırılmasını talep ediyoruz” dedi.
Konuyla ilgili açımlama yapan İlçe Tarım Müdürlüğü Yetkilileri itlaf edilen tavuk sayısının 130 adetlerde olduğunu ve kuş gribi vakaları nedeniyle Pazarlarda tavuk satışının yasak olmasına rağmen Yücel Bolatçı isimli şahsın tavuk satışı yaptığı belirtilerek bu kişinin polis ve zabıta ekiplerince pazarda yakalanıp kendisinin bilgisi doğrultusunda tavukların usulüne uygun olarak gömüldüğü belirtildi. Ayrıca Yücel Bolatçıyada para cazası uygulandığı dile getirildi.
(Yusuf ÇINAR)
Editör: TE Bilisim