Vali Yardımcısı Adem Saçan ile İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, Merkez Mimar Sinan İlkokulu’nda karne dağıttı.
2014-2015 eğitim öğretim yılı 1. yarıyıl tatilinin başlaması nedeniyle Mimar Sinan İlkokulu’nu ziyaret eden Saçan, okulun 4/D sınıfı öğrencilerine karnelerini dağıtarak sevinçlerine ortak oldu.
Öğrencilere tatili nasıl değerlendireceklerini soran Vali Yardımcısı Saçan, öğrencilerin tatili dolu dolu geçirmesini diledi. Konuşmasında Türkiye’deki genç nüfusun pek çok ülkenin nüfusundan daha fazla olduğuna dikkat çeken Saçan, gençlerin iyi eğitilerek hayata hazırlanmasının çok önemli olduğunu söyledi.
Karne dağıtım töreninde ailelere de seslenen Vali Yardımcısı Saçan, mutluluğun başarıya endekslenmemesi gerektiğini belirtti. Saçan, “Çocuklarımızın başarılı olması, mutlu olacakları anlamına gelmiyor. Bizler çocuklarımızı hem mutlu hem de başarılı kılmak için çalışmalıyız. Tatil öncesinde, çocuklarımızı teslim ettiğimiz gibi isteriz. Karne sevinci yaşayan çocuklarımızın tatillerini dinlenerek, eğlenerek ve kitap okuyarak tamamlamalarını istiyoruz” diyerek tüm öğrencilere ve öğretmenlere iyi bir tatil diledi.
Törende bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük ise, öğrencilerin tatilde bol bol dinlenmelerini, kitap okumalarını ve aileleri ile birlikte daha fazla zaman geçirmelerini istedi.
(Onur MÜLAZIM)
Editör: TE Bilisim