Eski Ulaştırma Bakanı Prof. Dr. Enis Öksüz, AKP Hükûmeti tarafından üzerinde çalışılan yeni Anayasa taslağını “hilkat garibesi” şeklinde nitelendirerek, “Anayasalar hazırlanırken evrensel değerler esas alınır. Yeni bir Anayasa, ancak bilimsel bir zeminde hazırlanabilir. Ülkemizin içinde bulunduğu kaos ve karmaşa ortamı da yeni anayasa yapımını şu an için imkânsız kılmaktadır.” diye konuştu.

Prof. Dr. Enis Öksüz, Atatürkçü Düşünce Derneği Çorum Şubesi tarafından önceki akşam düzenlenen Millî Anayasa Paneli’ne konuk oldu.

Anayasa yapma yetkisi almamış bir Meclis’in yeni bir Anayasa hazırlayamayacağını vurgulayan Enis Öksüz, “Hukuk, sosyal yaşamın olmazsa olmazıdır. Anayasada sürekli değişiklik yapılırsa hukuk sarsılır. Anayasalarda ‘Türk usulü’, ‘gâvur usulü’ diye bir şey olmaz. Anayasalar hazırlanırken evrensel değerler esas alınır. Gizli-saklı anayasa yapılmaz. Eğer bu işi gizli yapmaya çalışıyorsanız, sizin farklı bir niyetiniz var demektir. Nasıl bir anayasa hazırlandığı ısrarla kamuoyundan gizlenmesine rağmen bilebildiğimiz ve görebildiğimiz bölümleriyle bu anayasa taslağı tam bir hilkat garibesi gibi. Anayasanın bilimsel bir zeminde hazırlanması gerekir. Üstelik ülkemizin içinde bulunduğu kaos ve kafa karışıklığı ortamında yeni bir anayasa yapılması imkânsız hâle gelmektedir.” ifadelerini kullandı.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim