Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatının ardından Kastamonu Taşköprü Belediyesi ile Kargaz A.Ş. arasında imzalan protokol ile hızlı bir şekilde çalışmaların ve hat döşeme işlemlerinin tamamlandığı belirtilirken, Kargaz’ın Abonelik Merkezi’nin açılışı da gerçekleştirilerek abonelik işlemlerine başlandı. Taşköprü’de Kargaz Abonelik Merkezi, Camikebir Mahallesi İnönü Caddesi’nde hizmete girdi.

Törenin açılış konuşmasını yapan Kargaz Genel Müdürü Kasım Kahraman, Taşköprü ölçeğinde ülke genelinde çok sayıda ilçede doğalgaz olduğunu söyledi. Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan’ın göreve geldiği günden bugüne kendilerini ilçenin doğalgaza kavuşması noktasında daha hızlı çalışma yapılması noktasında kendilerine telkinde bulunduğunu belirten Kahraman, abone merkezinin açılmasının kendileri için de mutluluk verici olduğunu ifade etti.

Kargaz Genel Müdürü Kahraman ayrıca Kastamonu Taşköprü’de Aralık ayı içerisinde şehir içi hattı döşenen kısımlara doğalgazın taşıma sistemiyle verilmeye başlanacağını, 2018 yılında ise Kastamonu-Taşköprü doğalgaz hattının döşenerek ilçe merkezinin büyük bir kısmının doğalgaza kavuşacağını kaydetti.

Daha sonra söz alan Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan ise önemli sanayi kuruluşlarını kaybetmesinden sonra moral bozukluğu içinde bulunan ilçenin doğalgaza kavuşmasının en büyük arzularından biri olduğunu belirterek bu konuda destek olan tüm yetkililere teşekkür etti.

Kastamonu’nun 10 yıldır doğalgaz kullandığını dile getiren Milletvekili Hakkı Köylü de Başkan Arslan’ın ilçenin doğalgaza kavuşması için çok çabaladığını vurguladı.

Taşköprü Kaymakamı Kerem Süleyman Yüksel ise ilçenin hayalini kurduğu bir hizmete başlanmasının mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi. Yapılan konuşmalarda ilçeye bu hizmetin verilmesini sağlayan başta Botaş ve Kargaz yetkilileri olmak üzere tüm ilgililere teşekkür edildi.

Konuşmaların ardından ilçede ilk doğalgaz abonelik sözleşmesi Belediye Başkanı Hüseyin Arslan ile Kargaz Genel Müdürü Kasım Kahraman arasında imzalandı. Ardından ise Kargaz Doğalgaz Abone Başvuru Merkezi açılış kurdelesi kesildi. Programın sonunda vatandaşlara pilav ayran ikram edildi.

(İHA)

Editör: TE Bilisim