Daha önceki ziyaretlerinde de bu konularda açıklamalarda bulunduğunu ifade eden Milletvekili Köse, seçim dönemi boyunca Çorum'da CHP'nin sözcüsü olacağını belirtti.
Köse, çiftçi, işçi, esnaf ve emekli kesimin sorunlarına, eğitim reformları, basının özgürlüğü gibi konulara, gerekli görülen sosyal yardımlar olmak üzere, daha birçok konuda net objektif parti programı belirlediklerini söyledi. Örneğin her eve asgari maaş ve geçim düzeyinde net nakit yardımı yapılacağını belirten Köse, ayrıca bu konuların CHP iktidarında yasal düzenlemeler kapsamında kanunlaştırılacağını ifade etti.
Taşeron işçilerin çalışma koşulları ve özlük haklarına değinen Köse, taşeronların daimi işçi statüsüne kavuşturulması gerektiğini anlattı. Çiftçilere maliyeti üzerinden mazot satışının gerçekleşmesi, yapılan tarımsal üretimlerde üretim maliyetleri temel alınarak verilecek fiyat aralığı, bu bağlamda etkin pazar ve zararsız satış olanağı sağlanacağını belirtti.
Halkta, kafa karışıklığına yol açan 'CHP bu paraları nereden bulacak?' gibi sorulara ülkenin ve devletin zengin kaynaklarından bahsederek cevap veren Köse, devlet içinde rantçı, vurguncu devlet düzeni kuran yapılara son vererek, ülke gelirinin eşit dağılımının sağlanabileceğinden bahsetti.
(ÇORUM HABER)
Editör: TE Bilisim