Uzun yıllar gündemlerinde olan taşeron sorununa köklü çözüm getirilmesi konusunda önemli bir adım atıldığını belirten Arslan, “Bugünü aslında hem taşeron işçiler, hem mevsimlik işçiler, hem de 4 C’liler için tarihi bir gün olarak değerlendirmek gerekiyor. Kamuoyunu yakından ilgilendiren çok önemli bir konuya ciddi bir çözüm getirildiğini görüyoruz” dedi.

Arslan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan taşeron düzenlemesine ilişkin olarak şunları kaydetti:

“Düzenleme ile yerel yönetimlerde imtiyazlı bir kamu şirketi kurularak bütün taşeron şirketler tasfiye edilecek ve buralarda çalışan arkadaşlarımız belediyenin kendi kuracağı imtiyazlı şirketinde işçi statüsünde sendikal ve diğer haklarıyla birlikte istihdam edilecektir.

4 C statüsünde çalışanların yaşadığı bir karmaşa vardı. Bu arkadaşlarımız 4 B statüsüne alınmış oluyor. Yani mevcuttan daha iyi bir düzenleme yapılmış oluyor.

Bütün bunlara baktığımızda hedeflediğimiz temel bir kaç değişikliği yakalamış oluyoruz. Kamuda taşeron sisteminin çöktüğünü uzun yıllardır ifade ediyor ve artık bu sistemin ortadan kalkmasını istiyorduk. Cumhurbaşkanımız da dedi ki, “Bundan sonra taşeron ve aracıyı tamamen kaldırıyoruz” bu önemli bir gelişmedir. Yerel yönetimler, özel idareler ve kamu kurumları dâhil bütün taşeron çalışanların kamu işçisi statüsüne kavuşmaktadır.”

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim