BÖBREK TAŞINA AĞRISIZ KAPALI AMELİYAT ÇÖZÜMÜ

Özel Ortadoğu Hastanesi’nde bulunan taş tedavi robotu, hastayı hiçbir şekilde kesmeden ya da delmeden böbrek taşlarını toz ediyor. Üstelik hasta ertesi gün taburcu olabiliyor. Bu yöntemle daha önce hastanın böbreğini delerek yapılan büyük böbrek taşları da tedavi edilebiliyor.

Taş Düşerken Ağrı Vermiyor

Özel Ortadoğu Hastanesi Üroloji Bölümü doktoru Prof. Dr. Remzi Sağlam, böbrek uçları birleşmiş ve böbrek taşı rahatsızlığı olan fakat diğer hastanelerde nakil olduğu için ameliyat edilemeyen bir hastası hakkında şu bilgileri verdi: ‘’Bu hastamızın böbrek uçları birleşmişti ve böbreklerdeki taşın tedavisi oldukça zordu. Üstelik böbreğin arkasına kalın bağırsak yerleştiği için böbreği delemiyorduk. Hastanın idrar kanallarından girilerek böbreğe ulaşıldı. Böbreklerdeki taş, lazer ile toz haline getirildi. Hastanın böbreğine stent ismindeki tüpler yerleştirildi. Bu tüpler, böbrekteki toz ve küçük kırıntıların düşmesine ve düşerken de ağrı yapmamasını sağlayacak.’’

İngiliz Profesörler de Yönteme Hayran Oldu

Robotik böbrek taşı ameliyatını görmek için Avrupa ve Amerika’dan birçok üroloji profesörü Ankara’ya geliyor. Bu doktorların önde gelenlerinde biri de Londra’dan gelen İngiliz Prof. Dr. Anap Patel de robotik ameliyatları yerinde izledi. Prof. Dr. Patel, Özel Ortadoğu Hastanesi’ nin hijyenik ve fiziki şartlarını da çok beğendiğini belirterek, bu yöntemin çok büyük avantajlar getirdiğini, bu yöntemi İngiltere’de ilk olarak kendisinin uygulamak istediğini ve bu yöntemin hastaları üzerinde büyük bir memnuniyet uyandıracağını sözlerine ekledi. Ayrıca bu tip yeni yöntemlerin uygulanmasını ilk olarak Türkiye’de görmüş olmaktan çok mutluluk duyduğunu da sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilisim