CHP İstanbul Milletvekili, emekli Üsküdar Müftüsü, hemşehrimiz İhsan Özkes, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu tarafından yazılı olarak cevaplandırılması isteğiyle TBMM Başkanlığı’na verdiği soru önergesinde, Fırtına Deresi’nde meydana gelen ekolojik bozulmayı değerlendirdi.
Özkes, Rize ili Ardeşen ve Çamlıhemşin ilçeleri arasında bulunan Fırtına Deresinde yapılan taş alımının zaman zaman kamuoyuna yansıdığını belirterek şu soruları yöneltti:
1. Fırtına deresinden iş makinalarıyla taş alımı yapıldığı söz konusu mudur? Söz konusu ise hangi kurum yetkilidir?
2. Fırtına deresindeki taş alımı ile ilgili denetlemeyi hangi kurum yapmaktadır? Denetlemeyi yapan kurum gerekli önlemleri almakta mıdır? Alınıyorsa bu önlemler nelerdir?
3. Fırtına deresinden gelişigüzel taş alındığı söz konu mudur? Söz konusu ise oluşabilecek zararlar nelerdir?
4. Fırtına deresinde gelişigüzel yapılan taş alımı dere ve etrafının ekolojik yapısını bozmakta mıdır? Bozmakta ise ne gibi önlemler alınacaktır?

SERALARDA ZARAR
İhsan Özkes, Gıda Tarım ve Haycancılık Bakanı Mehdi Eker tarafından cevaplandırılmasını istediği soru önergesinde ise, Eskişehir Sarıkacaya ve civarında yoğun kar yağışları nedeniyle sebze seralarının büyük zarar gördüğünü belirterek, şunları sordu:
1. Eskişehir’in Sarıcakaya ilçesi ve civarında yoğun kar yağışı nedeniyle hangi mahallelerdeki seralar zarar görmüştür?
2. Yoğun kar yağışı nedeniyle zarar gören sera sayısı nedir?
3. Mağdur olan çiftçilerin zararı kaç TL’dir?
Yoğun kar yağışı nedeniyle mağdur olan çiftçilerin mağduriyetleri giderilmesi için bir çalışma yapılmakta mıdır? Yapıldıysa zararları nasıl karşılanacaktır?
(ÇORUM HABER)
Editör: TE Bilisim