Olay, Kale Mahallesi Emek Caddesi üzerinde bulunan Çorum Sanatçılarını Koruma ve Yaşatma Derneği Lokali'nde meydana geldi.
İddialara göre, Lokalde bulunan 20 yaşındaki Yılmaz Özbay ile Volkan Ş. arasında henüz bilinmeyen bir nedenle tartışma çıktı. Çıkan tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü.
Açılan ateş sonucu saçmaların kafasına isabet ettiği Özbay, olay yerinde yaşamını yitirdi.İhbar üzerine bölgeye çok sayıda polis ekibi ile ambulans sevk edildi. Sağlık görevlilerinin yaptığı incelemesinde, evli ve bir çocuk babası Yılmaz Özbay’ın öldüğü tespit edildi.
Cumhuriyet savcısının  olay yerindeki incelemesinin ardından gencin cansız bedeni otopsi için Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı.
Kaçan zanlıyı yakalamak için çalışma başlatan İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Volkan Ş. ile beraberindeki iki arkadaşını Çorum-Samsun karayolundaki çimento fabrikası kavşağında durdurulan otomobilde yakalayıp gözaltına aldı. Cinayet olayı ile ilgili soruşturma sürüyor.

(Yusuf ÇINAR)

Editör: TE Bilisim