Tarımsal eğitimle istihdamın korunması, artırılması, işsizliğin azaltılması, ekonomide yeni işlerin yaratılması ve yeni mesleklerin edinilerek bunların geliştirilmesine yönelik olarak hazırlanan işbirliği protokolü İŞKUR İl Müdürü Ali Şahan, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Erkan Eflaz Ermiş ve ilçe halk eğitim merkezi müdürleri arasında imzalandı.

Hazırlanan protokol kapsamında Çorum merkezde Ovasaray Köyü ile Alaca, Boğazkale, Ortaköy, İskilip, Sungurlu, Dodurga ve Laçin ilçe merkezlerinde ve belirlenen ilçe köylerinde kurs ve eğitim programları düzenlenecek.

İmzalanan protokolle ilgili olarak açıklamada bulunan İŞKUR İl Müdürü Ali Şahan, “Kırsaldaki kadın çiftçi projelerinin hayata geçirilmesi, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının teşviklerden yararlanmalarını sağlamak amacıyla merkez Ovasaray Köyü’nde ‘Makinede Geleneksel Türk İşlemeleri’, Boğazkale ilçesinde ‘Takı İmalatçılığı’, Alaca merkezde ‘Peynir İmal İşçisi’, Boğazkale- Emirler Köyü’nde ‘Süt Sığırı Yetiştiriciliği’, Boğazkale Evci Köyü’nde ise ‘Örtü üstü sebze yetiştiriciliği’ kursları gibi özel politika gerektiren gruplara yönelik işbirliği kapsamında meslek kursları açılacaktır. Söz konusu kurslara katılmak isteyenlerin İŞKUR İl Müdürlüğüne başvurmaları gerekmektedir” dedi.

Boğazkale ve Alaca için mülakat tarihinin 23 Şubat, Ortaköy için 24 Şubat olduğunu dile getiren Şahan kurslara kuruma kayıtlı, 18 -45 yaşında en az ilkokul mezunu, öğrenci emekli veya aktif sigortalı olmayan bayanların başvurabileceğini sözlerine ekledi. , bayan olmak,

(Emre URAL)

Editör: TE Bilisim