Köylerde yaşanılan sorunları yerinde incelemek ve çiftçilerin taleplerini değerlendirmek amacı ile gerçekleştirilen ziyaretlerin ilki Turgut Köyü’ne yapıldı.

Ziraat Odası Başkanı Mehmet Sayan, müdür yardımcıları, şube müdürleri ve teknik personelin de hazır bulunduğu toplantıda İl Müdürü Orhan Sarı, çiftçilerin sorunlarını dinledi.

Köyle ilgili Muhtar Celal Kaya’dan bilgi alan Sarı, hedeflerinin çiftçilere bu görüşmeler ile Bakanlığın desteklemeleri ve modern teknikler hakkında bilgi vermek, birim alandan daha fazla verim alınmasını sağlamak ve çiftçinin kazancını arttırarak köyden kente göçün önüne geçmek olduğunu belirtti.

Çiftçileri tek tek dinleyen Sarı, bilinçsiz şekilde kullanılan kimyasal ilaç ve gübrelerin çevreye ve insan sağlığına etkilerinin yanı sıra ekonomik zararın önüne geçilmesi gerektiğini söyledi. Ayrıca birim alandan çiftçinin daha fazla ürün almasının gerekliliğine de vurgu yapan Sarı, sertifikalı tohum kullanımının önemini, alternatif ürün ekilişinin ve ikinci ürün ekişinin yaygınlaştırılması gerektiğini kaydetti.

Çiftçilerin kurumdan beklentilerini de dinleyen Sarı, “Her zaman biz üreticilerimizin yanındayız. Ama üreticilerimiz bizleri iyi dinleyip uygulamalarını ona göre yapmalıdırlar. Yenilikleri takip etme konusunda Turgut köyü çiftçilerine kurum olarak inanıyoruz. Elimizden gelen imkânlar ile tüm çabayı göstereceğiz. Özellikle büyükbaş hayvancılıkta arilik konusunda Turgut köyünde ve tüm Çorum’un köylerinde seferberlik ilan ediyoruz. Hayvancılıkta ve bitkisel üretimde Çorum ve köyleri olarak ülkemizde örnek ve lider bir şehir olmalıyız. Biz üreticilerimizde bu ışığı görüyoruz. Ben ve ekibim bu heyecanla başladığımız programda üreticilerimizin yanındayız. Siz üreticilerimizden de bizimle sürekli temas halinde olmalarını bekliyoruz” dedi. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim