Dün Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu toplantısı sonrası basın mensuplarına açıklamada bulunan Vali Kılıç, söz konusu arazilerin satışıyla birçok kazanım elde edileceğini belirterek, şunları söyledi:

“Öncelikle devletin olmasına karşın bugüne kadar hiç kullanılmamış, tarıma da uygun olmayan arazileri, ekonomiye kazandırmış olacağız. Öte yandan Vatandaşların belirli bir plan dâhilinde kentin dışında düzenlenmiş yaşam alanlarında yaşama fırsatı bulacak. Ayrıca bu sayede kentin etrafındaki gecekondu yapılaşmayı da önlemiş olacağız. Bu uygulama ise ilk kez Çorum’da hayata geçirilecek.”

Vali Kılıç, “Kimi vatandaşlarımız da kent merkezinin dışında yaşayıp, buradan işe gidip gelmek istiyor. Bütün gelişmiş ülkelerde bu tür bir uygulama gözleniyor. Biz de ilimizin çevresinde gecekondu yapılaşmalar istemedik. Gecekondu yapılar bir taraftan ekonomik kayıplara neden olurken, bir taraftan da kamunun başını ağrıtacak, ayrıca insanlarla devleti karşı karşıya getirebilecek tehlikeler içermektedir. İnşallah önümüzdeki günlerde bu arsalar Defterdarlık eliyle satışa çıkartılacaktır" dedi.(Yusuf ÇINAR)

ı değil tüm dünyada umut haline geldiğini söyleyen Vali Kılıç mesajında şu görüşlere yer verdi: “Milletçe duygu birliğimizin büyük bir coşkuyla tezahür ettiği bugün, ortak değerlerimiz etrafında her zamankinden daha güçlü bir şekilde kenetlenme günüdür. Bu bilinçle, cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, kahraman silah arkadaşlarını, canlarıyla bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal etmiş gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz. Cumhuriyetin 94. yılı, devletimize ve aziz milletimize kutlu olsun”

(Bülent USLU)

Editör: TE Bilisim