Büyük Birlik Partisi Milletvekili Adayı Nihat Argut, iktidarın 13 yılda çiftçiyi zor duruma düşürdüğünü belirterek, tarım ürünlerinde ÖTV’yi ve KDV’yi kaldıracaklarını kaydederken; “Kazanmadan vergi alınmaz, vergi kazançtan alınır.” dedi.
En doğru projeleri üreten partinin Büyük Birlik Partisi olduğunu iddia eden Argut, Şeker Fabrikalarını özelleştirme kapsamından çıkaracaklarını, yerli tohum üretimine ağırlık vereceklerini, bununla ilgili Yerli Tohum Enstitüleri kuracaklarını ve tohumda dışa bağımlılığa son vereceklerini söyledi.
BBP adayları ve yöneticileri, Çorum Ticaret Borsası’nı ziyaret ederek, Ticaret Borsası Başkanı Ali Bektaş ve Yönetim Kurulu Üyelerinden çiftçilerin sorunlarını dinlediler.
BBP’nin Ticaret Borsası’nı ziyaretine milletvekili adayları Nihat Argut ve Halil Topşahin, BBP İl Başkanı Erdal Özkan, BBP Merkez İlçe Başkanı Aziz Döngel, Yönetim Kurulu Üyeleri Ümit Kaleli ve Özkan Demirci katıldı.
İktidarın 13 yılda çiftçiyi zor duruma düşürdüğünü belirten Nihat Argut, Özel Tüketim Vergisi’nin lüks tüketim mallarından alınması gerektiğini vurgulayarak, “Tarla sürmenin neresi lükstür ki, bu vergi alınır?” diye konuştu.
Çorum’un asıl ihtiyacının “yük treni” olduğunu savunan Argut, ticaretin canlanması için nakliyecilerden alınan 19 bin lira tutarındaki K-1 belgesi harcını da kaldıracaklarını ifade etti.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim