Bakanlığın Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığı koordinatörlüğünde 2014 yılından itibaren 81 ilde sürdürülen “Lider Çocuk Tarım Kampı” bu yıl Çorum’da 1-3 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirildi.
Hürriyet İlkokulu 4. sınıf öğrencilerinin katıldığı kampta, Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) tarafından 2016 yılının “Uluslararası Bakliyat Yılı” olarak ilan edilmesi nedeniyle bakliyat bilincini artırmaya yönelik eğitimlere ağırlık verildi.
Kampın ilk gününde İl Müdürlüğü’nde görevli ziraat mühendisi ve veteriner hekimler tarafından öğrencilere “Tarımda ve Beslenmemizde Bakliyatın Önemi” ve “İklim Değişikliğinin Etkileri” konulu seminerler sunuldu.
İkinci gün Yakamoz Turşu Fabrikası’na düzenlenen tanıtım gezisine katılan öğrenciler, burada tarladan sofraya uzanan üretim aşamaları ile gıda güvenliği konusunda alınan önlemleri yakından görmüş oldular.
Kampın son gününde ise öğrenciler İl Müdürlüğü’ne ait uygulama serasında çeşitli sebze fideleri dikerek farklı bir deneyim yaşadılar.
Lider Çocuk Tarım Kampı, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Erkan Elfaz Ermiş, İl Müdür Yardımcısı Yusuf Şahinbaş ve Tarımsal Veriler Şube Müdür Vekili Arzu Özkader ve diğer Müdürlük personeli tarafından öğrencilere katılım belgelerinin verilmesiyle sona erdi.
(Recep SERBES)
Editör: TE Bilisim