Mehmetçik Anadolu Lisesi’nde gerçekleştirilen programa, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Erkan Elfaz Ermiş, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Sinan Güngör, Laçin İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutu Fırat, okul müdürleri, öğrenciler ve velilerin katıldı. 

Okul Müdürü İsmail Madan, Çek Cumhuriyeti koordinatörlüğünde yürütülen Erasmus +  “Organic Food Production in Schools For Sustainability and Healt Future Generations”  AB Projesi kapsamında okul bahçesinde organik tarım uygulama örnekleri gerçekleştirdiklerini belirterek, “Bu projeyle, gençlerimizin organik gıda tüketiminin insan sağlığı açısından önemini kavramasını, böylece toplumun sağlıklı beslenmek için organik gıda tüketimine teşvik edilmesini amaçlıyoruz.” dedi.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Erkan Elfaz Ermiş ise, “Tüketicilerin bilinçlenmesi ve sağlıklı tüketim tercihleri ile organik tarım hızla yaygınlaşmaktadır. Gençlerimizin bu konuda bilinçlenmesi yönünde yaptıkları çalışmalardan dolayı Mehmetçik Anadolu Lisesi yönetici ve öğretmenlerini kutluyorum” dedi.

Konuşmalardan sonra çiçek dikimi yapıldı. Müzik korosunun şarkılar seslendirdiği ve öğrencilerin çeşitli gösteriler yaptığı programın sonunda davetlilere organik tarım ürünleri ikram edildi.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim