CHP ve ADD işbirliğinde düzenlenen 19 Mayıs Paneli’nin açılışında konuşan Ulaş Tokgöz, Cumhuriyetin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün milli mücadeleyi başlatmak üzere Samsun’a ayak bastığı tarihin aynı zamanda Ata’nın “benim doğum günüm” dediği tarih olduğunu hatırlattı. 
Ulu Önder Atatürk’ün Türk gençliğini sevdiğini, onlara sonsuz bir güven beslediğini ve ülkenin istikbalinin onların ellerinde omuzlarında yükseleceğini çok iyi bilmesi sebebi ile 19 Mayıs’ı Gençlik ve Spor Bayramı ilan ettiğini kaydeden Tokgöz; “Atamız bu nedenle en büyük eserim dediği Cumhuriyeti Türk genliğine emanet etmiştir. Atatürk’ün gençlere duyduğu güvenin temelinde gençlerin milli mücadelenin ilk dönemlerinden itibaren kendisine verdiği destek bulunmaktadır. Dünya tarihinde bugüne kadar Gazi Atatürk kadar devrimci bir lider yoktur. Tarihte hiçbir lider Atatürk kadar milletinin gençliğine güvenmemiş, onun kadar gençlikle bütünleşmemiştir. Gençlerimiz de o günkü ruh ile ülkemizi çağdaş uygar medeniyetler arasına getirmek için mücadele vermekte ve bunda da kararlıdır” diye konuştu. 
103 yıldır ülkenin ilmek ilmek dokunarak bugünlere geldiğini, AKP iktidarının baskıcı politikaları ile Cumhuriyet kazanımlarını bir bir yok etmesine müsaade etmeyeceklerini kaydeden CHP Merkez İlçe Başkanı Tokgöz sözlerini şöyle sürdürdü. “Ne yazık ki günümüzde esnafın sıkıntıları geçiştiriliyor, işçi ve memur dara düşmüş, emekli can çekişmekte, iş insanları üretim yapamamaktadır. Gençler büyük bir gelecek kaygısı ile buhran içindedir. Ekonomi günden güne kötüye giderken AKP iktidarı sandıktan kaçmaktadır.  Aklın ve bilimin ışığında güçlü bir toplumsal dayanışma ile üstesinden gelemeyeceğimiz sorun yoktur. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi; ‘Ey Türk istikbalinin evladı! Muhtaç olduğun kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttur’. Yaşasın 19 Mayıs’lar, Yaşasın Tam Bağımsız Türkiye”
(Volkan SINAYUÇ)
 

Editör: TE Bilisim